DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel egy 16 éves átok megtörésére készül

Amikor Michael Schumacher 2001-ben elsőként áthaladt a célvonalon Monacóban, nem gondoltuk volna, hogy egy (egyelőre) 16 éves nyeretlenségi sorozat következik a Ferrari számára. Vettelnek azonban vannak adui ezt megtörni.

1997-ben, 1999-ben és 2001-ben is nyert Schumacher Monacóban a Ferrarival, azóta viszont a Scuderia nem tudott győzni a hercegségben. A dobogó számos alkalommal összejött, az első hely nem. Az utóbbi évek kifejezetten nem a Ferrariról szóltak, a Mercedes ugyanis az egész szezonban mutatott dominanciáját itt is megtartotta, egyedül tavaly az esőben lehetett volna meglepetés, Ricciardo kerékcseréjét azonban a Red Bull elszúrta, így Lewis Hamilton köszönte szépen és megnyerte a versenyt.

Idén már kétszer győzött Sebastian Vettel a Ferrarival és további két alkalommal szintén igen közel állt a sikerhez, ez igazi magabiztosságot ad a négyszeres világbajnok német pilótának, hogy egyszerre hallgathassa meg a német, majd az olasz himnuszt a versenyt követően. „Véleményem szerint nagyon erős csomaggal rendelkezünk, a csapatunk pedig erősebb, mint valaha. Nem hiszem, hogy bármitől félnünk kellene” – nyilatkozta magabiztosan Vettel.

Vettel már győzött Monacóban, de nem a Ferrarival


„Az elmúlt években mindig a Mercedes volt a csapat, amit meg kellett verni itt is, természetesen ez most is így lesz, de biztosan érzem, hogy jó hétvégénk lehet. Szerintem a pole pozíció is lehetséges. Meg kell szereznünk a megfelelő ritmust, mert Monte Carlóban rengeteget számít a magabiztosság és hogy mennyire bízol meg az autódban. Az eszközeink megvannak hozzá, most már csak a megfelelő beállítást kell megtalálnunk” – tette hozzá a német ász.

A négyszeres világbajnok külön kiemelte, hogy a Ferrari az mind az öt idei eddig lefutott versenyen harcban volt a győzelemért, ami egyértelműen mutatja a versenyautó potenciálját. „Mind az öt versenyen ott voltunk, akár mind az ötöt meg is nyerhettük volna, ha a dolgok jól alakulnak. De nem tettük. Időnként az ember szerencsés, néha nem, de még nagyon hosszú a szezon. Néha a péntek és a szombat nehezebben alakult, de vasárnapra mindig odaértünk és ez az, ami számít. Erős csomag, erős csapat, nem aggódom” – zárta gondolatait Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: