DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel a mezőny felett Monacóban - pályacsúccsal

Erős a Ferrari, erős a Red Bull, meglepően erős a Toro Rosso, a Mercedes viszont alig fért be az első tízbe - Stroll közben összetörte a Williamst.

A Monacói Nagydíj első szabadedzését két pilóta, Nico Hülkenberg és Marcus Ericsson hagyta ki műszaki hiba miatt, így nem meglepő módon ők kezdték meg leghamarabb a második gyakorlást - igaz, Ericsson nem sokkal ezt követően a falhoz csapta autóját, be kellett mennie a bokszba. Hasonlóan járt Esteban Ocon is, bár a legtöbb pilóta meg-megérintette a korlátokat (főleg az uszodánál), a francia kicsit túlment a határon - közben a Renault edzése ezúttal sem sikerült jól, Jolyon Palmer alatt füstölt el a motor.

Remek tempót diktáltak a Toro Rossók, Danyiil Kvjat jó ideig az élen is állt, a nagyszerű mechanikus tapadás nagyon kidomborodott most - délelőtt villogtak a szuperlágy abroncsokon és most az ultralágyakon is. A Mercedesek az első edzéssel ellentétben most nem tudtak odaérni az első helyekre, a Toro Rossók ellenfelei ezúttal a Red Bullok voltak elsősorban, de a Ferrarik is ott voltak az élharcban - Kimi Raikkönen például három ezredmásodpercre közelítette meg Daniel Ricciardo idő közben felállított új monacói pályacsúcsát.

vettel-monaco-2017



Erre aztán Sebastian Vettel "emelt rá" egy komolyabb idővel, jó félmásodpercet osztott ki a mezőnynek, miközben a Mercedesek továbbra sem tudtak hozzászólni, bő egy másodperces hátránnyal tanyáztak a nyolcadik-tizedik helyen. 

A hétvége első komolyabb balesetére aztán bő félórával az edzés leintése előtt került sor: Lance Stroll törte össze a Williamst a Casinónál, így pár percig szünetelt a gyakorlás. Ezt követően gyors köröket már nem nagyon láttunk, inkább az ultralágyas versenyszimulációkat gyűrték a csapatok, így az élmezőny sorrendje nem változott: Vettel az élen, mögötte a két Red Bull, a két Toro Rosso és Raikkönen, a Mercedeseket pedig Sergio Perez is megelőzte.

Említsük meg a visszatérő Jenson Buttont, 2009 világbajnoka nagyjából ugyanazt hozta, mint újonc csapattársa, Stoffel Vandoorne, a két McLaren nem fért be a legjobb tízbe, de a mezőny végénél azért egyértelműen gyorsabb volt. Kiemelendő még Max Verstappen panaszkodása, akinek autója folyamatosan rángatott visszaváltáskor, kérdés, hogy ezen sikerül-e úrrá lennie majd a csapatnak. 

Percről-percre közvetítésünk itt nézhető vissza, az edzés végeredménye pedig itt található:

0sfzpd4lkpau3jlz7bfg

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: