DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Palmer Monaco után repül?

A tavalyi évad sem volt Jolyon Palmer szezonja, 2017-ben azonban még látványosabban elmarad csapattársától, Hülkenbergtől. Úgy fest, Monaco lesz Palmer utolsó lehetősége a bizonyításra.

A paddockban feltűnően felerősödött a baljós szóbeszéd, miszerint Jolyon Palmer a folyamatos alulteljesítés miatt ultimátumot kapott és ha Monacóban sem szedi össze magát, akkor fel is út, le is út a brit számára. Tény, hogy messze alulmúlja Nico Hülkenberg teljesítményét annak ellenére, hogy Palmernek ez a második, Hülkenbergnek az első szezonja a francia gyári istállónál.

Nico Hülkenberg a legutóbbi három futamon zsinórban pontszerző helyen ért célba, legutóbb Barcelonában a hatodik pozícióban, miközben Jolyon Palmer többször összetörte már autóját idén és egyetlen pontot sem szerzett. Az időmérő edzéseken és a versenyeken is feltűnő különbséggel veri körönként a német pilóta Palmert, ezt úgy tűnik, kezdi megelégelni a Renault.

Jolyon Palmernek semmi nem akar sikerülni idén


„Jó látni, hogy az autó remek, de ha te kiesel a Q1-ben, a csapattársad pedig simán bejut a Q3-ba is, az igencsak fájó, mert láthatod, hogy mit lehetne elérni a versenyautóval. De Barcelonában nem volt köztünk olyan sok, az autó versenyképes és itt az ideje, hogy ezt én is bizonyítsam” – nyilatkozta Jolyon Palmer meglehetősen önkritikusan.

A brit pilóta tavaly kezdte pályafutását, akkor is csalódást keltő eredmények sorával, ám az év vége azért jobban sikerült neki. Az idei is ugyanígy indult, de félő, hogy nem lesz meg idén ugyanaz a luxusa, mint tavaly, munkaadója türelme kezd elfogyni. „Csalódott vagyok a dolgok eddigi alakulásával, de szerintem nincs messze az idő, amikor össze tudom rakni a hétvégéimet és akkor végre felfelé fogok haladni, ahogy tavaly is” – tette hozzá Palmer.

Sajnos előfordulhat, hogy túl későn érkezne a sorsfordító eredmény Jolyon számára. Monte Carlóban mindenképpen bizonyítania kell a szóbeszéd szerint, különben Kanadában már nem ő lesz Hülkenberg csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: