DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Miért változott meg a Haas festése?

Az amerikai F1-es istálló megváltoztatta VF-17-eseinek festését, amely bár egyhangúbb, mint a korábbi, Günther Steiner csapatfőnök elárulta, miért volt szükség a módosításra.

A Forma-1-ben tavaly bemutatkozott Haas-istálló néhány nappal ezelőtt számítógépes grafikákkal megspékelve bejelentette, hogy megváltozott festéssel állnak rajthoz a Monacói Nagydíjtól kezdve, a vörös-fekete-sötétszürke színezést fehér-fekete-sötétszürkére cserélve. Sokan úgy vélik, ezzel a borítással menőbbek a VF-17-esek, mások úgy vélik, egyhangúbbak lettek, Günther Steiner csapatfőnök azonban sietett megmagyarázni a lépést a monacói paddockban.



„Utánanéztünk, hogy az autónk hogyan fest a televíziós közvetítésekben, és rájöttünk, hogy a Haas-felirat nem igazán látható” – idézte az olaszt a Motorsport. „A csapat kreatív részlege összegyűjtötte az ötleteket, Gene pedig kiválasztotta, hogy melyik tetszik neki a legjobban, ezért döntöttünk a változtatás mellett. Ilyen egyszerű.”

„Kicsit más lett a stílusa. Annak érdekében, hogy láthatóbbá váljon, többször ismétlésen esett át a festés, majd rájöttünk, hogy a fehér látszik a legjobban, és a logó méretét is megnöveltük. Vasárnapra kiderül, hogy így van-e, a hétvégén meglátjuk, hogyan néz ki a tévében” – tette hozzá Steiner, akinek autói 13. (Kevin Magnussen) és 15. (Romain Grosjean) helye zártak az első, csütörtök délelőtti szabadedzésen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: