DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Miért lehet versenyképes a Toro Rosso?

Bár az edzésekből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, nagyon pozitívan nyilatkozott a csapat mindkét pilótája, és az edzések alkalmával Kvjat és Sainz is az élmezőnyben végzett.

A Toro Rosso versenyzői elmondták, hogy minden összeállt náluk az első és második szabadedzésen. Pozitív hangvételük és eredményeik jelzik: lehet, hogy számolnunk kell velük az élmezőnyben a szombati kvalifikáción.

Kvjat egy hatodik és egy negyedik pozícióval gazdagította csapatát: „Eredményes első napot zártunk. Sok gyors kört mentünk, ami nagyon fontos volt. Hasznos adatokat gyűjtöttünk a szombati nap előtt. A jó hír, hogy elégedett lehettem az autó egyensúlyával, és versenyképesnek tűnünk. Ezt mindenképp szeretnénk megőrizni.”

 toro-rosso-monacoi-nagydij-idomero-2017



Az orosz csapattársa, Sainz is elégedetten nyilatkozott: „Azt hiszem, megtettük, amit ezen a napon meg kellett tennünk Monacóban. Lépésről lépésre építettük fel a tempónkat, és kipróbáltunk különböző beállításokat, hogy önbizalmam lehessen az autóban. A mai két edzés után biztosan állíthatjuk: jelenleg mindennel elégedettek vagyunk.”

A spanyol viszont egy dologtól óva intette csapatát: „Nyilván csütörtökről szombatra sok minden változhat, ezért nem szabad elrugaszkodnunk a földtől a mai eredmény miatt, de ez egy remek kezdés volt! Alig várom a hétvége hátralévő részét!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: