DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Már megdőlt a körrekord!

Monacóban sem kellett sokáig várni arra, hogy a versenyzők megjavítsák a valaha volt leggyorsabb köridőt: Monacóban Lewis Hamilton állította fel az új etalont, amikor 1:13,425 alatt teljesítette a pályát.

Azt már megszokhattuk, hogy az újgenerációs F1-es autók sorra döntik a körrekordokat, s valóban minden idők leggyorsabb királykategóriás gépeinek bizonyulnak, mégis felkapjuk a fejünket arra, amikor ez már az első szabadedzésen megtörténik. Márpedig Lewis Hamilton most pontosan ezt tette: Kimi Raikkönen 2006-ban, a Q2-ben futott 1:13,532-es idejét döntötte meg (igaz, azóta hivatalosan három méterrel rövidebb lett a vonalvezetés).

Hamilton szinte pontosan az edzés felénél futotta meg az új etalont: 1:13,425 a pálya új legjobbja – persze könnyen lehet, hogy csak a második edzésig. A második helyen Sebastian Vettel zárta az edzést, mindenképpen biztató lehet számára, hogy csak két tizedet kapott. Ahogy számunkra is az, hogy a mezőny nem szakadt szét, hiszen még a 10. helyezett is 1 másodpercen belül volt Hamiltonhoz képest.

Az edzés történéseit percről percre itt olvashatjátok, de aki valami igazi monacói káoszra vágyik, annak csalódnia kell majd: a versenyzők, bár többen is érintőre vették a korlátokat, megkímélték autójukat, és a horrorisztikus sárga óriáskerékvető sem szedett áldozatot. A műszaki hibák viszont igen: Ericsson váltóhiba miatt, míg Hülkenberg egyéb gondokból kifolyólag nem tudtak egyetlen mért kört sem futni, mindketten három installációs körig jutottak.

Végül, említsük meg, hogy visszatért Jenson Button: a britnek csendes edzése volt, s végül a 14. helyen zárt – kettővel régi-új csapattársa, Stoffel Vandoorne mögött.

Az edzés végeredménye:



l-monaco-fp1-vege

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: