DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kiderült, hogy mi csúszott félre a Mercedesnél

Nagyon gyengén szerepelt Hamilton és Bottas is a Monacói Nagydíj második szabadedzésén, de a csapat pontosan tudja, hogy mi okozta a problémát.

A Monacói Nagydíj első szabadedzését még az élen zárta Lewis Hamilton, a második gyakorlásra viszont jelentősen visszaesett ő és Valtteri Bottas is - a világbajnok istálló két pilótája alig fért be az első tíz közé. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint tudják a sebességvesztés okát, semmi pánik.

"Rossz irányba indultunk el az autó beállításával, azt gondoltuk, hogy ez lesz a helyes" - mondta Wolff a Sky Sports kérdésére. "Ezt tovább tartott volna megváltoztatni, mint az edzés időtartama, szóval úgy döntöttünk, hogy maradunk és adatokat gyűjtünk inkább. Nem volt tapadásunk, sehol sem volt jó" - magyarázta a helyzetetet.

bottas-monaco-2017



Abban persze bízik, hogy a folytatásban, szombaton ismét visszatérnek majd az élre. "Reggel még nagyon versenyképesek voltunk, szóval csak vissza kell ehhez találnunk. Viszont elvesztettünk egy szabadedzést, ahol fejlődhettünk volna és elvesztettünk sok adatot, úgyhogy szombaton már olyan jól kell dolgoznunk, amennyire csak tudunk."

Valtteri Bottas is hasonló véleményt fogalmazott meg. "Az első edzésen minden jónak tűnt, aztán nagy változtatásokat eszközöltünk a beállításokban, hogy jobb legyen az egyensúly, de más területeken rossz irányba haladtunk. Tudjuk, hogy hogyan kell megoldani a gondot, de a többi autó is nagyon gyorsnak tűnik. Sokat tanultunk ma, de ez nem jó eredmény, nagyon keményen kell majd dolgoznunk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: