DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamiltont megdöbbentette a lemaradás

Az F1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén nem Sebastian Vettel leggyorsabb köre okozta a legnagyobb meglepetést, hanem a két Mercedes hátránya - Lewis Hamilton szerint sürgősen tűzoltásra van szükség.

Hamilton legjobb idővel kezdte a hétvége programját csütörtök délelőtt, délutánra azonban nem tudták felpörgetni a tempót, és a brit csak nyolcadik, csapattársa, Valtteri Bottas pedig csak a tizenegyedik lett, több mint 1,1 másodperces hátrányban Vetteltől. „Nem tudom megmagyarázni, mert nem értem” – válaszolta Hamilton a riportereknek, amikor megkérdezték, mi volt a probléma délután. „Az első edzés nagyszerű volt, remek autóval. Aztán olyan volt, mint ha éjjelről váltanánk nappalra, vagy mint feketéről fehérre.”



„A második gyakorlásra aztán valamilyen oknál fogva nem tudtuk megfelelően munkára fogni a gumikat, sokat csúszkáltunk. Komolyan bele kell ásni magunkat a probléma okába, de bízom a srácainkban. Nem tudom, hogy a beállítás volt-e a ludas, mindenesetre nem tudom, hogy miért nem működtek az abroncsok” – folytatta a háromszoros világbajnok, aki örül neki, hogy a pénteki napot felhasználhatják az adatok elemzésére. „Ezt szombatra mindenképp el kell végeznünk, de szerencsére majdnem két napjuk van a fiúknak erre, nem csak egy éjszakájuk.”

Amikor arról kérdezték Hamiltont, mit gondol a monacói utcákon való száguldásról, azt mondta, hogy a nagyobb leszorítóerővel rendelkező autókkal könnyebb a dolguk. „Vezetni ugyanolyan, mint régen, az autó azonban jobb, nagyobb a tapadása, emiatt kicsit könnyebb a dolgunk. Monaco fantasztikus, ez pedig a legjobb autó, amit itt vezethettem. Hamar hozzá lehet szokni, hogy szélesebb az autó, ez olyan, mintha előbb egy normál modellt, aztán egy sport- és szabadidőautót vezetnél. Hozzá lehet szokni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: