DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Button: Nem hiányzott a vezetés az F1-ben

Ugyanakkor kiváltságnak tartja, hogy rajthoz állhat Monacóban. A 2009-es világbajnok bevallotta: a második edzésen szembesült csak igazán azzal, mennyivel gyorsabbak lettek idén az autók.

Jenson Button az Indy500-on szereplő Fernando Alonsót helyettesíti a Monacói Nagydíj hétvégéjén a McLarennél. A brit a csütörtöki szabadedzések alkalmával vezette először a jóval gyorsabb 2017-es versenygépeket – a rutinos pilóta is elismerte, hogy meglepte őt az autók nagysága és sebessége, de azt is kijelentette, hogy amúgy nem vágyott vissza a mezőnybe:

„Nem hiányzott, hogy vezethessek a Formula-1-ben” – idézi Button nap végi nyilatkozatát a FormulaSpy.com szakoldal. A 2009-es világbajnok így folytatta: „Ugyanakkor kiváltság, hogy itt Monacóban szerepelhetek, és nagyszerű móka volt a mai nap. Miután kihajtottam a bokszból, minden teljesen természetesnek tűnt. A legfurcsább dolog, amikor utolér téged egy autó, akkor hatalmasnak tűnik a tükörben. Eléggé kényelmetlen érzés, mert úgy érzed, túl közel mész a korláthoz, de az autók pont elférnek mellette.”

button-mclaren-monaco-2017-dppi



Button bevallotta: a délutáni gyakorlás során nem érezte teljesen kényelmesen magát a McLaren-Hondában amiatt, hogy teljesen máshol kellett fékeznie, mint ahhoz az elmúlt években hozzászokott: „Kicsit szenvedtem a második edzésen az extra tapadás miatt, mert jóval később kell fékezned, mint amihez hozzászoktam itt Monacóban, és jóval nagyobb a kanyarsebességed. Olyan helyeken lépek a fékre, ahol soha korábban! Az első edzésen még azt mondtam a mérnökeimnek, hogy nem érzek változást, délután azonban sokkal gyorsabbnak tűnt minden.”

„Nehéz így önbizalmat szerezni, mert azt hiszed, blokkolni fognak a kerekek, ha ilyen későn fékezem, de idővel megszokom. A cél, hogy jól érezzem magamat és bizonyítsak. Nagyon élvezem vezetni ezt az autót, remélhetőleg még többet tudunk majd kipréselni belőle” – fogalmazott Button. A brit hozzátette: a tavalyi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj óta csak egyszer ült versenygép volánjánál, akkor is egy ralikrossz-autóban. De a McLaren versenyzője szerint nem vészes a helyzet: „Azt hittem, nagyon furcsa lesz, de nem az. Jóval több fog jönni még tőlem, amint elég keményen tudok majd fékezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: