DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas szponzorának köszönheti a Mercedes-ülést

Érdekes tényre hívta fel a figyelmet Toto Wolff a finn sajtóban - a Mercedes F1-es csapatának sportigazgatója szerint Valtteri Bottas egyik támogatóján múlt, hogy őt igazolták le Lewis Hamilton mellé.

Többhetes találgatás után, január közepén a Mercedes bejelentette, hogy Valtteri Bottas foglalja el a világbajnokként búcsúzó Nico Rosberg helyét a csapatnál. Bár Sebastian Vettel és Fernando Alonso neve is felmerült Lewis Hamilton társaként, szinte senkit nem lepett meg a brackley-iek választása: a sportigazgató Toto Wolff régóta a finn menedzsmentjében dolgozott, ráadásul könnyebb is volt megszerezni őt, hiszen elég volt némi nyomást gyakorolni Bottas korábbi csapatára, a Mercedes-erőforrásokat használó Williamsre.



Nos, kiderült, hogy annyira mégsem volt egyenes a nastolai versenyző útja a világbajnok istállóhoz: Wolff ugyanis felfedte, hogy ha Bottas nem hozott volna jelentős összegű szponzori támogatást a Wihuri finn vállalat révén, akkor bizony nem rá esett volna a választásuk. „Igen, enélkül Pascal Wehrleinnal és Lewis Hamiltonnal indultunk volna” – idézte az osztrákot a Turun Sanomat.

„Antti Aarnio-Wihuri lehetővé tette, hogy Valtteri nálunk versenyezzen” – utalt Wolff a Wihuri cég első emberére, aki fiatal korában maga is versenyzett, többek között rajthoz állt az 1000 kilométeres nürburgringi megmérettetésen is. „Persze Valtterinek vannak más támogatói is, mint például a Kemppi, de Antti tette lehetővé a Mercedesszel való megállapodást” – tette hozzá a sportigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: