DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Andretti is megszólalt Alonso jövőjéről

Sokan találgatnak, mi lesz Fernando Alonso sorsa 2018-ban? Vajon otthagyja az F1-et, ha nem kap versenyképes autót a McLarentől? Mario Andretti beszélt hosszasan a témáról.

Fernando Alonso korábban maga sem zárta ki, hogy kihagyhatja a 2018-as F1-es szezont, ha nem lesz egy versenyképes autója, amivel a győzelemért harcolhat. A kétszeres világbajnok újdonsült csapatának alapítója feszegette a témát Alonso következő évéről.

Mario Andrettit arról kérdezték, lát-e rá esélyt, hogy a spanyol 2018-ban otthagyja az F1-et: „Én úgy gondolom, hogy igen. Ha a szezon végéig a McLaren nem intézkedik, vagy nem lesz olyan jel, ami biztató lenne a jövőre nézve, az itteni kapcsolatai folytatódni fognak.”

 alonso-indy-500-2017-3



„Nem tudok még szerződésről, de ha a McLaren ott nem teljesít, nem tudom, hova máshová mehetne az F1-ben. Nem fog menni az élcsapatokhoz, és ha oda nem szerződik, akkor itt van egy élcsapat ülése a számára nálunk” - folytatta 1978 F1-es bajnoka.

Andretti szerint az amerikai szériának is jót tenne, ha Alonso teljes szezont futna náluk 2018-ban: „Talán csak egy évre jön, hogy újra megérezhesse a győzelem ízét, mert erre abszolút megvan a lehetősége. Aztán pedig vissza is térhetne az F1-be. Még mindig fiatal - és vissza is térhet a Formula-1-be egy élcsapattal. Ez az Indy-nek is egy nagyszerű forgatókönyv lenne.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: