DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren most kiállt a Honda mellett

Régóta pletykálják már, hogy a sorozatos ellentétek miatt a wokingi F1-es alakulat szakít jelenlegi partnerével, sőt, a csapat versenyigazgatója nemrég újfent kritikát fogalmazott meg a japánok felé - ám az ügyvezető szava mindenkiét felülírja.

Az elmúlt két szezon szinte másról sem szólt a McLaren-Hondánál, mint a sorozatos technikai hibákról, magyarázkodásokról, és vádaskodásokról, ezért a csapat joggal remélte, hogy a holtszezonbeli szabályváltozásoknak, és a Honda gyökeresen átalakított erőforrások következtében maguk mögött hagyják történelmük egyik legfrusztrálóbb, és egyben legeredménytelenebb időszakát.



Nem így történt, hiszen a teszteken felmerült problémákat a versenyekre sem lehet kijavítani, ezért Pascal Wehrlein barcelonai pontszerzése után a McLaren az egyetlen alakulat a Monacói Nagydíj előtt, amely pont nélkül áll a tabellán. A Hondának persze folyamatosan ki kellett állni a kritikákat: legutóbb a wokingiak versenyigazója, Eric Boullier vélekedett úgy, hogy hiába ingázik Anglia és Japán között, nem tudja a Honda szakembereire erőltetni az európai mentalitást.

A folyamatos problémák miatt az is felmerült, hogy a McLaren jövőre motorszállítót vált, és visszatér a Mercedes kebelére, amely gyártó termékeit 2014-ben vetette le, éppen a Honda kedvéért. Május 15-én azonban lejárt a Nemzetközi Automobil Szövetség által kitűzött határidő, ugyanis a csapatoknak addig kellett bejelenteniük, hogy milyen motorokkal szándékoznak rajthoz állni 2018-ban.

Ennek fényében nem volt meglepő az ügyvezető igazgató Zak Brown válasza, amikor a GPUpdate.net a csapat jövőbeli terveiről érdeklődött nála. „Következetesek voltunk, és elkötelezettek vagyunk a Honda irányába, ezért nem lesz változás” – mondta az amerikai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: