DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel elárulta, szeretné-e Alonsót csapattársának

A négyszeres F1-es bajnok nagyon rugalmasan viszonyul ahhoz a kérdéshez, hogy ki lesz a csapattársa a következő évben - azzal sem lenne gondja, ha Fernando Alonso valóban visszatérne a Ferrarihoz.

Kimi Raikkönen szerződése év végén lejár a Ferrarinál, és már régóta mennek a spekulációk azzal kapcsolatban, hogy ki foglalhatja el a helyét jövőre. A legtöbb forrás Fernando Alonso érkezéséről cikkezik – a spanyol egyelőre nem tudja, hogy mit fog csinálni jövőre –, Sebastian Vettel azonban bármilyen kihívást tárt karokkal fogadna. „Bárki ellen kiállok” – idézte a Motorsport-Total a német pilótát.



Noha időről-időre felmerül a szóbeszéd, mely szerint néhány pilóta vétójoggal rendelkezik azt illetően, hogy ki lehet a csapattársa és ki nem, Vettel cáfolta ezt az állítást. „Én a saját szerződésemet írom alá, nem pedig másokét.” Mindazonáltal fontosnak tartja, hogy megfelelő legyen leendő kollégája a csapat számára: „A múltbéli csapattársaim mind különbözőek voltak, nem csak emberként, hanem pilótaként is. Ráadásul fejlődni is tudsz attól függően, hogy ki versenyez melletted.”

Vettelnek semmi kétsége afelől, hogy Alonsóval is ez lenne a helyzet. „Fernandónak nagyszerű hírneve van – több okból is, nem csak a két világbajnoki címe miatt.” A német pilóta azonban akkor sem lenne szomorú, ha jelenlegi társa, Kimi Raikkönen maradna mellette jövőre is. „Nagyon boldogak vagyunk a csapat jelenlegi helyzete miatt. Noha papíron még nem fogunk egymás mellett versenyezni jövőre, jelenleg arra koncentrálunk, ami előttünk van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: