DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Toro Rosso: Nem csak a motorral van gond...

A faenzai F1-es istállónál elmondták, hogy nem csak a Renault erőforrásával vannak problémáik, a karosszériájuk sem az igazi - bár Monacóban így is jó eredményre számítanak.

Amíg a Red Bull folyamatosan a Renault-motorra panaszkodik és alig várja, hogy megérkezzen a franciák fejlesztése, a Toro Rossónál elismerik, hogy nem sikerült úgy a karosszéria, mint az előző szezonban. A faenzai alakulat 2016-os autója parádésan működött azokon a pályákon, ahol nem volt szükség motorerőre, a 2017-es viszont sehol sem meggyőző.

"Szerintem most nem olyan erős a karosszériánk, mint az elmúlt két évben" - mondta James Key vezető mérnök a Motorsportnak. A Toro Rosso 21 pontot gyűjtött eddig az idei Renault-motorral, míg tavaly 26-nál járt eddigre a 2015-ös Ferrari-erőforrást használva.

toro-rosso-2017-barcalona



"Egyértelműen messze vagyunk a maximális leszorítóerőnktől jelen pillanatban. Jó szintet hozunk az olyan pályákon, mint például Barcelona és tartani tudjuk a lépést a riválisokkal, szerintem ilyen lehet Monaco is. Itt a mechanikus egyensúly miatt mindig jól szerepelünk" - tette hozzá az előttünk álló hétvégével kapcsolatban.

"A karosszériát tekintve jóval tapasztalatlanabbak vagyunk, mint a korábbi években, hiszen újak a szabályok. Csak tavaly kezdhettük meg a munkát, mert nagyjából egy éve véglegesítettek a szabályrendszert. Néhány területen még az alapokat is meg kell találni" - magyarázta a szakember.

A középmezőnyt vezető Force India szenzációs teljesítménye mellett viszont Key sem mehetett el szó nélkül. "Remekül teljesítenek a srácok a Force Indiánál. Stabilan hozzák a pontokat mindkét autójukkal, nincsenek megbízhatósági gondjaik, nincsenek drámáik, jó a tempójuk és stabil a stratégiájuk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: