DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mit gondol Dennis Alonso amerikai kiruccanásáról?

2016 novembere óta már nem Ron Dennis irányítja a McLaren Csoportot, és ezen keresztül az F1-es istállót, de ettől függetlenül megvan a véleménye a spanyol Indy 500-as indulásáról.

Már csak néhány nap, és kiderült, hogy Fernando Alonso mire lesz képes élete első Indianapolis 500-án – a spanyol az ötödik helyről vághat neki a világ egyik, ha nem a leghíresebb versenyének, bebizonyítva, hogy bőven van még benne tartalék. A kétszeres F1-es bajnok esetében az is szóba került, hogy jövőre akár több versenyen is elindulna az IndyCar-ban, ő azonban egyelőre nem akar a jövőjéről nyilatkozni – bár azt sem tartja kizártnak, hogy kihagyja a 2018-as szezont.



Az amerikai kaland a McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown fejéből pattant ki, aki november óta irányítja a wokingi céget. A paddockban korábban neves szponzori kapcsolatokkal rendelkező szakemberként ismert Brown újfajta látást hozott a csapathoz, ezért joggal merül fel a kérdés, hogy vajon ő hogyan vélekedik az Indy-projektről. „Időről-időre beszélek Ronnal, és úgy vélem, nagyon örül neki, hogy meg próbáljuk nyerni az Indy 500-at” – nyilatkozta az amerikai a crash.net-nek, aki nem feledkezett meg elődje méltatásáról sem.

„Ron nagy küzdő, mindig is az volt, ezért szerintem élvezi, hogy a McLaren olyan környezetben szerepel, ahol versenyképes – legyen szó bármilyen sorozatról. Bizonyos szempontból ő Mr. McLaren, és örökké az is lesz, én pedig csodálom azért, amit sikerült felépítenie. A McLaren történetének egy egész fejezete a nevéhez fűződik, ő a csapat históriájának élő enciklopédiája” – tette hozzá Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: