DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa egyre komolyabban gondolja, hogy idén sem vonul vissza

Alig hat hónapja annak, hogy azt hittük, Felipe Massa örökre búcsút int a Formula-1-nek másfél évtizednyi versenyzést követően. Most annyira jól érzi magát a Williamsnél, hogy meghosszabbítaná visszatérését, erre nőtt is az esély.

Amikor Nico Rosberg bejelentette váratlan visszavonulását a világbajnoki cím megszerzése után néhány nappal, a Mercedes azonnal elkezdte keresni a helyettesét 2017-re. Végül hosszas tárgyalások után Valtteri Bottasra esett a választás, a Williams feltétele annyi volt, hogy Bottas akkor mehet, ha Massát vissza tudják csábítani, mivel kell a rutin is a csapatba az újonc Stroll mellé.

Felipe Massa számára pozitív, ahogy a Williams irányítása megváltozott Lowe alatt


A grove-i istálló átalakult szerkezete (többek között Paddy Lowe irányítása miatt) annyira tetszik Massának és annyira jól érzi magát az első számú pilóta szerepében, hogy szívesen ráhúzna még egy szezont és az Auto Motor und Sport lap szerint ez a Williams szándéka is. „Ha a dolgok továbbra is ilyen jól mennek, szívesen maradnék” – nyilatkozta a 36 éves Felipe Massa, aki idén igen jól is teljesít a Williams-Mercedesszel.

A brazilnak nagyon imponál Paddy Lowe, aki korábban 1987-től hat éven át már dolgozott a Williamsnél, számos világbajnoki címhez segítve a gárdát, majd a McLaren felvirágoztatásában is oroszlánrésze volt. „A fejlesztés most sokkal logikusabb és agresszívebb. Lowe nagyon jól egyesíti a különböző részeket, korábban ugyanis többször volt olyan, hogy nem fértek össze egymással az egységek, idő kellett, mire összecsiszolták, ez változott meg. Mi vagyunk jelenleg a legjobb független istálló, de vannak hátrányai is. Például a nagycsapatok és a középcsapatok pénzügyi helyzete nem összehasonlítható” – tette hozzá Felipe Massa, aki tehát könnyen lehet, hogy 2018-ban is marad a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: