DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda: Bottas Rosberg szintje, és jobb Raikkönennél

A Mercedesnél elnöki posztot betöltő ex-bajnok Alonso esetleges érkezésének örökzöld témájáról – „soha ne mondd, hogy soha” –, Bottas képességeiről és a sport legjobb reklámjáról is értekezett.

Mivel Valtteri Bottas egyetlen szezonra írt alá a Mercedeshez, spekuláció övezi a csapat 2018-as pilótafelállását. Sokan abban bizakodnak, hogy Fernando Alonso találhat végre újra versenyképes ülést az istállónál: jellemzően Toto Wolff hajlamos olajat önteni a tűzre, Niki Lauda viszont lehűteni a kedélyeket. Ezt tette legutóbb is:

„Egyértelműen nincs a kívánságlistánkon” – mondta a háromszoros világbajnok osztrák, a Mercedes-AMG Motorsport elnöke a svájci Blicknek. „Teljes mértékben elégedettek vagyunk Hamiltonnal és Bottasszal. De ahogy partnerem, Toto Wolff is elmondta: soha ne mondd, hogy soha.”



Lauda az új fiú, Bottas teljesítményét dicsérte: habár a finn lemaradása már most tetemes Hamiltonhoz képest a világbajnokságban, nem érdemes elfelejteni, hogy a pilótának öt nagydíj elegendő volt a csapattal, hogy megszerezze első futamgyőzelmét és pole-pozícióját. Az sem utolsó szempont, hogy nem sokat vacillál, ha a csapatérdek azt diktálja, hogy húzódjon le Hamilton elől, vagy tartson fel egy ellenfelet.

„Azt mondanám, hogy a mostani Bottas olyan jó, mint Rosberg volt. És talán kicsivel jobb Raikkönennél” – vélekedett Lauda. Meglátása szerint Vettel és Hamilton párosa azonban idén mindent visz: „A többiek nem érnek fel hozzájuk, ilyen egyszerű. Egy négyszeres és háromszoros világbajnok, akik a Ferrariért és Mercedesért küzdenek, a világ két legjobb autójával. Ennél jobb reklámot a sport számára sem lehetne elképzelni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: