DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button: Le Mans, NASCAR, WRX igen, Indy nem!

A Fernando Alonso helyére beugró 2009-es világbajnok elmondta: az autóversenyzés számos szakága érdekli, s az oválpályáktól sem idegenkedik, de az Indy 500-on sosem indulna el.

Az F1-be a hétvégén egyetlen verseny erejéig visszatérő Jenson Buttont az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján többek között természetesen e visszatérés kiváltó okáról, Alonso indianapolisi kalandjáról is megkérdezték. A 2009-es világbajnok elmondta, hogy bár többféle versenyt szívesen kipróbálna, az Indy 500 nem tartozik ezek közé, sőt még azon is meglepődött, hogy Alonsót érdekelte ez a lehetőség:

alonso-indy-andrettihonda



„Sosem gondolkodtam az Indyn, személy szerint az is meglepett, hogy Alonsót foglalkoztatta a gondolat. Persze mindannyian más dolgok iránt érdeklődünk, mindenki szeretne más szakágakat is kipróbálni, hiszen autóversenyzők vagyunk, nem egyszerűen F1-es pilóták. Én inkább Le Mans-t próbálnám ki egy napon, szerintem nagyszerű tapasztalat lenne, persze csak akkor, ha a megfelelő lehetőséget kapom, ahogy például Nico” – utalt Button Hülkenberg két évvel ezelőtti, Porschével aratott győzelmére.

Az Indy 500 tehát nem foglalkoztatja a britet, de mint kiderült, nem az oválversenyzéstől idegenkedik: „Szeretném kipróbálni a NASCAR-t, szerintem jól szórakoznék. Idén elutaztam egy versenyre, Jimmie Johnson hívott meg, és remekül éreztem magam. Nagyon jó volt a teljes valójában látni ezt a szakágat, egészen más, mint a többi verseny, viszont ugyanúgy hatalmas kihívást jelent. És persze vannak más szakágak is, melyek nagyon érdekelnek, de az Indy számos okból nincs ezek között…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: