DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bajban lehet Monacóban a Mercedes

Valtteri Bottas, Lewis Hamilton és Niki Lauda szerint is gondban lehetnek a hétvégén és lemaradhatnak a Ferraritól - itt jön ki a másképp megépített autó hátránya?

Attól tartanak a világbajnok Mercedesnél, hogy Monacóban hátrányban lesznek hétvégén a Ferrarihoz képest. Az idei autójuk hosszabb tengelytávja semmiképp sem előnyös a szűk monacói utcákon és ezen a helyszínen tavaly is megszenvedtek - Daniel Ricciardóé lett az első rajtkocka és a futamon is némi szerencsével, na meg persze remek teljesítménnyel nyert Lewis Hamilton.

"Egy olyan autóval, amelynek hosszabb a tengelytávja, ezekben a szűk kanyarokban lassabbak lehetünk náluk" - mondta erről Valtteri Bottas a brazil Globo kérdésére. Ugyaneről beszélt Niki Lauda is a svájci Blicknek, szerinte ezzel mindenképpen problémáik lesznek, nekik ez a pálya egyáltalán nem fekszik, sőt, azt is hozzátette: rosszabb lesz a helyzet, mint Szingapúrban.

hamilton-bahrein



"Az új, szélesebb, gyorsabb autókkal egyébként is nagyon nagy kihívás lesz itt versenyezni. Komoly teszt lesz abban a tekintetben, hogy a pilóta pontosan tudja-e, hol van az autó. Szerintem lesznek sérülések a korlátokon" - tekintett előre Lewis Hamilton.

Valtteri Bottas motorproblémáját viszont legalább sikerült megoldania a csapatnak és azt is kiemelték, hogy kulcsfaktor lesz a megbízhatóság - Toto Wolff azt is hozzátette, hogy a szerencsére is szükségük lesz, ha nyerni akarnak. "Teljesen más lesz ez a futam, mint a barcelonai" - mondta a Mercedes motorsport-igazgatója. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: