DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso kihagyhatja a 2018-as szezont

A spanyol F1-es pilóta szerződése év végén lejár a McLarennél, ő maga pedig, miközben élete első Indy 500-ára készül, semmilyen lehetőséget nem zár ki a következő szezont illetően.

Fernando Alono Indy 500-as szereplésével nem csak ázsiója, és a körülötte sürgölődő újságírók száma nőtt meg, de egyre több a jövőjét firtató kérdés is. A spanyol korábban kihangsúlyozta, hogy jelenleg az előtte álló kihívásokra összpontosít, és azt, hogy mit fog csinálni 2018-ban, legkorábban csak a nyári szünet után fogja eldönteni/nyilvánosságra hozni.

Ennek ellenére se vége, se hossza a vele kapcsolatos találgatásoknak: szóba került már, hogy a Mercedeshez, vagy a Ferrarihoz igazol, aztán felmerült a Renault is – noha Alain Prost kategorikusan kijelentette, nem valószínű, hogy jövőre versenyképes autót biztosítana számára a francia alakulat.



„Meglátjuk, hogy mi lesz a legjobb lehetőség számomra” – nyilatkozta Alonso a Racer magazinnak. „Ahogyan korábban számtalanszor elmondtam már, a képességeim a Forma-1-es autó vezetésében a legjobbak, és győzni akarok ebben a sportágban. Év végén lejár a szerződésem a McLarennél, ezért szabadon választhatok 2018-ra. Biztosra akarok menni, hogy olyan autót válasszak, amely képes a győzelemre. Számomra ez az elsődleges szempont.”

„Ha ez nem lehetséges, akkor meglátom, mit tehetek, de remélem, ez nem fog bekövetkezni. Bízom benne, hogy győzelemre képes autót vezethet majd jövőre. Amikor a magazin lényegre törően feltette Alonsónak a kérdést, hogy akár kis is hagyhatja-e a következő szezont, a spanyol nem zárta ki a lehetőséget. „Amint mondtam, a nyarat követően hozom meg a döntést – ebben a pillanatban nem tudom, hogy így lesz-e, jelenleg nem tudok erre válaszolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: