DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg: Hamiltont most egész csapat segíti

A Monacói Nagydíjon egy másik világbajnok, Nico Rosberg is visszatér, igaz csak nézőként: a német élvezi a Mercedes-Ferrari csatát, és arra is célzást tett, hogy korábbi csapattársa immár első számú státuszban van.

2016 végi visszavonulás óta először lesz jelen nézőként Nico Rosberg Formula-1-es versenyen a hétvégi Monacói Nagydíjon – persze az venné ki furcsán magát, ha a Mercedes nagykövete nem nézné helyszínről az eseményeket, mivel maga is monte-carlói lakos.

„A Monacói Nagydíj a legérzelmesebb verseny, melyen visszajöhetek. A karrierem egy fejezetét már lezártam, és annyi csodás emlék és érzés van még bennem. Most ismét versenypályára megyek, újra találkozom mindenkivel, és a rajongóim is látom Monacóban, akiktől mindig annyi támogatást kaptam. Világbajnokként visszatérni csodás lesz” – nyilatkozta az ESPN-nek Rosberg, aki 2013 és 2015 között háromszor nyert Monte-Carlóban.



Habár nagydíjon még nem járt, Rosberg is követi a 2017-es idény eseményeit, és elégedett azzal, amit lát: „Az eddigi versenyek abszolút fergetegesek voltak a Formula-1 számára. Minden volt bennük, izgalom, történések, megjósolhatatlanság. Többet nem is kívánhatnék. Idén természetesen szorosan figyelek minden versenyzőt, jelenleg pedig Sebastian és Lewis kiemelkednek a legjobbakként, remek munkát végeznek. Természetesen mások is ügyesen vezetnek, de eddig róluk szól. A csata nagyszerű: Mercedes a Ferrari ellen, Lewis Sebastian ellen.”

„Úgy érzem, Lewis számára ez egy egészen más helyzet, mivel az elmúlt évben csak a csapat felének támogatását tudhatta maga mögött, idén viszont az egész csapat mögötte áll, és őt segítik, hogy legyőzze a másik pilótát. Egészen biztos vagyok benne, hogy új neki a szituáció” – utalt Rosberg arra, hogy az elmúlt idényekben ő számított Hamilton fő riválisának, és ennek megfelelően a csapat egyenrangúként bánt velük, idén viszont az utód, Valtteri Bottas csupán másodlagos a brit mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: