DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Honda szerint Monacóban kiváló eredményük lehet

A McLaren-Honda jelentős tempójavuláson esett át a Spanyol Nagydíj hétvégéjén és talán lassan a megbízhatóság is meglesz. Monacóban a pálya jellege és az új frissítések miatt kiugró eredményt várnak.

A Honda F1-es projektjének vezére, Yusuke Hasegawa örül egyrészt annak, hogy egy olyan pálya következik Monte Carlóban, ami nem igazán érzékeny a lóerőkre, így úgy érzi, esélye lesz a McLarennek támadni és sok pontot gyűjteni a hétvégén. Nagy szüksége lenne már erre a wokingi alakulatnak, mivel öt verseny után is pont nélkül állnak.

A 2017-es szezon rémálomszerűen indult a McLaren-Honda formációnak a teljesen megbízhatatlan és gyenge tempót is mutató japán erőforrás miatt, már amikor az autó egyáltalán megy. Miután a Sauber négy fontos ponttal gazdagodott Barcelonában, teljesen utolsó maradt a konstruktőri tabellán a McLaren.

A McLaren autójának nagyon fekszik a pálya karakterisztikája


Igaz, némi fény már látszik az alagút végén, miután Fernando Alonso a hetedik rajthelyre kvalifikálta magát Barcelonában és a versenytempója sem maradt el a középmezőny sűrűjétől. Ám néhány rossz taktikai húzás és egy koccanás a futam elején megakadályozta Alonsót a pontszerzésben, de a tempó láthatóan javult legutóbb és megbízhatósági gond sem volt az autókkal a verseny során (a szabadedzésen volt, igen látványosra sikeredett Alonso motorhibája két kanyar után).

A spanyol kihagyja a monacói versenyt, mert Indianapolisban indul az 500 mérföldes futamon, a fedélzeten így Jenson Buttont köszönthetik beugróként, akiben szintén nagyon bíznak. „Spanyolországban két héttel ezelőtt néhány pozitív lépést tettünk meg előre, Monacóban pedig a nyers motorerő nem sokat számít, úgy érezzük, ez a verseny óriási lehetőség számunkra. Nagyon technikás pálya, az igazi versenyzőknek való, nincs hely a hibázásra. Emiatt viszont nagyon fontos lesz a legjobb beállítást megtalálni, ahogy az időmérőn is jól kell szerepelnünk” – nyilatkozta Hasegawa.

„Kimondottan különleges hét ez a McLaren-Honda számára. A Formula-1 ékkövébe, Monacóba látogatunk, a visszatérő Jenson Buttonnal, közben pedig Fernando az Indy 500-on teljesít egy másik híres versenyt. Jenson nagy érték számunkra, világbajnok és korábbi monacói futamgyőztes, Stoffel (Vandoorne) pedig a GP2-ben szintén győzött itt. Mindketten nagyon fogják nyomni, a mi feladatunk pedig, hogy olyan versenyképes autót adjunk alájuk, hogy mindketten képesek legyenek pontokat szerezni” – zárta nyilatkozatát optimistán a japán szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: