DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button ismeri a McLaren új fejlesztéseit, nagy eredményre készül

Jenson Button szerint az általa megismert masszív frissítési csomag, amivel a McLaren-Honda Monacóra készül, csak növelte a magabiztosságát egy jó eredmény elérésében.

A 2009-es világbajnok határozottan úgy érzi, hogy a spanyolországi előrelépés után egy még nagyobb javulás következik be a McLaren teljesítményében, így egyetlen futamos visszatérése (az Indianapolisban versenyző Alonsót helyettesíti) akár egy sikertörténet is lehet.

Fernando Alonso a hetedik helyre kvalifikálta magát legutóbb a Spanyol Nagydíjon, ez a McLaren kétlépcsős fejlesztési csomagjának első felének eredménye volt, Monacóban pedig kiegészül a második résszel. „Nagyszerű volt látni Fernando produkcióját az időmérőn, Barcelonában. Hetedik hely? Micsoda előrelépés! Nyilván nagyon jó kört rakott össze, de láthatjuk, hogy mekkora fejlődést ért el a csapat is” – dicsérte az első fejlesztési ütemet Button.

Jenson Button komoly eredményre készül, nem sétakocsikázásra


„A leszorítóerő terén láthatóan sokat nyertünk és Monacóban jöhet az újabb előrelépés. Ha „Fonzi” Barcelonában hetedik tudott lenni, akkor Monaco igazán édes lehet számunkra” – tette hozzá Button, aki nem tesztelte az új McLarent Bahreinben, helyette többet használta a szimulátort a felkészüléshez.

„Amikor megtettem az első köröket, nem éreztem túl jónak az autót, de változtattunk a beállításokon és azonnal sokkal jobb lett és a stílusomhoz is sokkal inkább passzol, a frissítésekkel nagyszerű volt vezetni. Sikerült a kikötőbe mennem kétszer is ma, remélhetőleg ez a valóságban nem fog megtörténni, sőt az egyes kanyar után felborultam az autóval. Korábban sosem borultam fel szimulátorban, de most sikerült. Mekkora szerencse, hogy a G erő nem olyan komoly, mint a valóságban, de azért megéreztem” – tette hozzá viccesen Jenson Button, aki a versenyen az első két kanyart szeretné mindenképpen túlélni, egyébként nem érez magán semmilyen nyomást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: