DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamiltont nem érdekli, ki vezeti a világbajnokságot

Lewis Hamilton számára teljesen mindegy, hogy a következő futam után vezeti-e a világbajnokságot, de szeretné háromszoros monacói győztesnek látni magát.

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton szerint a konstans jó teljesítmény dönti el az idei világbajnoki címet, így számára nem számít, hogy Monaco után Vettel, vagy ő vezeti-e a világbajnoki összetett pontversenyt. Monte Carlóban 2008-ban és 2016-ban is sikerült győznie, harmadik sikerére készül.

Ha sikerül Hamiltonnak győznie, akkor legalább egy ponttal át is venné a vezetést a világbajnokságban, de mindig csak a következő futamra fókuszál. Legutóbb, Spanyolországban óriási harc árán sikerült megnyernie a versenyt Sebastian Vettel előtt. A Ferrari azonban régóta sikertelen a hercegségben, ugyanis Michael Schumacher 2001-es győzelme óta a Scuderia nem tudott győzni Monte Carlóban.

Hamilton tavaly győzött Monacóban


„A konzisztenciáról szól minden. Egyáltalán nem számít, hogy vezetem-e a világbajnokságot a következő futam után, számomra az fontos, hogy az utolsó futam után én vezessek, ez a mozgatórugóm. Természetesen Monacóban győzni szeretnék, de nem kifejezetten a pontok miatt, hanem ezt a bizonyos futamot akarom magamnak” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

„Általában versenyről versenyre kikapcsolsz fejben. Nyilván nem sikerül minden hétvége tökéletesen, de megtanulod újra és újra kikapcsolni magad fejben és rápörögni a következő versenyre. Idén különösen fontos lesz, nagyon szoros végjátékra számítok. Monacóba azonban jó úgy érkezni, hogy ennyire szoros harcban vagyok” – tette hozzá a Mercedes ásza.

Hamilton jelenleg hat pont lemaradásban van Sebastian Vettel mögött. A szezon második felében az is számíthat, hogy a Ferrarinál fogyóban azok az erőforrás-elemek, amikből csak négyet lehet büntetés nélkül felhasználni egy szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: