DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo visszavenné, amit elveszített

A Monacói Nagydíjról van szó, melyet tavaly egy hajszál híján veszített el Daniel Ricciardo Lewis Hamiltonnal szemben. Az ausztrál célja nem más idén, mint visszavágni a tavalyi vereségért.

Az ausztrál pilóta a legutóbbi versenyhétvégén a Red Bull idei második dobogóját szállította a csapatnak - noha ehhez az is kellett, hogy Bottas és Raikkönen kiesett a versenyen. Ricciardo két ponttal előzi meg Verstappent, és elmondta, nem érzi nyomásnak fiatal csapattársa tempóját.

Az energiaitalosok versenyzője alig várja, hogy ismét összemérhesse erejét a legendás utcai aszfaltcsíkon a többiekkel: „Monaco határozottan a kedvenc pályáim egyike. Szűk és félelmetes egyben. Kívülről nézve úgy tűnhet, hogy szinte lehetetlen olyan sebességgel végigmenni, amit produkálunk.”

 ricciardo-monacoi-nagydijrol-2017



„Amikor az autóban ül az ember, az valami csodálatos érzés. Ha belemegyünk a falva, tudjuk, hogy ismét meg kell majd csinálnunk azt a részt, anélkül, hogy ez eltántorítana minket” - folytatta a pálya különlegességeivel a Red Bull pilótája.

Ricciardo magabiztos a monacói hétvége előtt: „A tavalyi év csalódás volt, mivel azt hittem, hogy a győzelem már a markomban van. Ugyanakkor elég érett vagyok ahhoz, hogy ezt ki tudjam zárni. Tudom, hogy csak a versenyzésre kell koncentrálnom, és visszavehetem, amit tavaly itt elveszítettem.”

„Nagy élvezet, hogy a saját ágyamban alhatok, ráadásul otthonról hallhatom a motorhangokat. Gyakorlatilag lesétálhatok a munkába, amikor Monacóban vagyunk. Az itteni remek látvány teszi különlegessé és egyedivé ezt a hétvégét” - zárta mondandóját az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: