DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Meglepne, ha a Mercedes segítene a Hondán”

A Red Bull többször kifejezte ellenérzését a Mercedes-Honda kapcsolat miatt, az F1-es istálló csapatfőnöke pedig feltette azt a kérdést, hogy csillagosok miért nem a Renault-nak segítenek inkább?

A közelmúltban többször szóba került már, hogy a visszatérése utáni harmadik évében is szenvedő Hondának a sportág jelenlegi legerősebb erőforrásait gyártó Mercedes fog segíteni – a Red Bull már egy hónappal ezelőtt is felszólt a partnerkapcsolat ellen, bár egyelőre nem tudni részleteket arról, hogy a két gyártó hogyan és mily módon fog együttműködni egymással. Persze érthető az álláspontjuk, hiszen a Renault motorjait használva bizonyított lemaradásban vannak a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.



A helyzet azért is érdekes, mert a Mercedes és a Renault közúti autók terén együttműködik egymással, ezért meglep, hogy a Forma-1-ben a brackley-iek egy másik gyártóval szövetkeznének. A sportág hivatalos oldala fel is tette a kérdést Christian Hornernek, a Red Bull csapatfőnökének, számít-e arra, hogy a Mercedes segít a franciáknak, ő azonban szkeptikus maradt. „Egyelőre nem tudok erről” – mondta a brit. „És nagyon meg lennék lepve, ha a Honda/Mercedes-dolog is megtörténne.”

„A Hondának ott van Mario Illien, egy nagyszerű szakember, és biztos vagyok benne, hogy sikerül megoldania a problémákat. És mi a helyzet a Renault-val és a Mercedesszel? Szerintem itt a Red Bull jelentené a legfőbb problémát” – tette hozzá Horner, aki a Kanadai Nagydíjra várja a legújabb erőforrás megérkezését Viry-Chatillionból. „Jelenleg is dolgoznak rajta. Azt mondták, ez a harmadik motor lesz, mi pedig szeretnénk mihamarabb használni” – tette hozzá a csapatfőnök, aki szerint ezt követően már a győzelmek alakulásába is beleszólhatnak majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: