DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Komoly fejlesztési csomag a McLarennél

A Barcelonában látott fejlesztési csomag hozott javulást a McLarennek, Monacóban érkezik a következő, nagymértékű frissítés. Van is hova javulni, de legalább újabb reménysugár az istállónak.

Új első és hátsó vezetőszárny, padlólemez és egyéb karosszéria elemek segítettek Fernando Alonsónak, hogy a csapat legjobb időmérős eredményét szállítsa legutóbb a Spanyol Nagydíjon a hetedik rajtkockával. Ösztönzőleg hatott az istállóra, hogy jó volt a korreláció, az új alkatrészek mind hozták azt a javulást, amit a szélcsatornás mérések mutattak.

A McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier szerint a színfalak mögött zajló kemény munka kifizetődő és a mostani, Monacóra hozott frissítés is nagy lépést jelenthet előre. "Újrastrukturáltuk a teljes csapatszerkezetet, úgy tűnik, hogy ez nagyon nagyon jól működik. Az eredmény máris látható, a korreláció aránya hihetetlenül jó" - örvendett az eredménynek a csapatfőnök.

Monacóba még több frissítést hoz a McLaren


„Spanyolországba új első és hátsó szárnyat, aero elemeket és padlólemezt hoztunk, nagyjából 95%-osnak ítéljük a beválási arányát a korábbi mérésekhez képest. Úgy tűnik, az új szabályokat jól tudjuk kihasználni, a szélcsatornás munkánk minden alkalommal megtérül és előnyt jelent. Amit Barcelonában láttunk az autón, az csak a frissítési csomag első fele volt, a második éppen Monacóra érkezik. Már az eddigiek is azt az eredményt hozták, hogy Fernando feljött a középmezőny sűrűjébe, ez tény és nem képzelet” – dicsérte az eddigi fejlesztéseket Eric Boullier.

A Massával való koccanás sajnálatos módon elvette Alonso esélyeit, hogy a remek időmérőt pontokra váltsa, a csapat magabiztos abban, hogy az autó már alkalmas pontszerzésre önerőből. „Ez nem pusztán remény, tudjuk, hogy a kevesebb motorerőt igénylő pályákon a pontszerző helyeken végezhetünk. Egyelőre ennyi, de mi nem azért versenyzünk, hogy hetedikek legyünk. Lesz ez sokkal jobb is” – zárta mondandóját a csapatfőnök optimistán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: