DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hülkenberg áradozik Monacóról

A Renault német F1-es pilótája beszélt a Monacói Nagydíjat körüllengő hangulatról és a pálya nehézségeiről - nagyon várja már a hétvégét és bízik abban, hogy erősek lesznek ezen a helyszínen.

Az egyértelmű, hogy a Monacói Nagydíj a Formula-1-es versenynaptár és az egész autósportos év egyik legkiemelkedőbb eseménye, hiszen rendkívül különleges helyszín rengeteg történelmi pillanattal. Értelemszerűen minden pilóta nagyon várja ezt a futamot, így van ezzel a Renault németje, Nico Hülkenberg is.

"Nincs még egy ehhez fogható pálya, az év pillanata. Ez különleges és speciális minden szempontból, nagyon-nagyon várom már" - mondta Hülkenberg a Monacói Nagydíjról. "Ez valószínűleg az év legragyogóbb nagydíja, nincs még egy helyszín, ami ilyen szenzációs érzést nyújtana."

 hülkenberg_1



A német versenyző aztán arra is kitért, hogy mitől tartja ennyire különlegesnek a monacói helyszínt. "Ugyan fizikálisan nem ez a pálya jelenti a legnagyobb kihívást, de rendkívül koncentráltnak és nagyon precíznek kell lennünk. Nem nagy a sebesség, nem nagyon az erőhatások, de végig 100%-os koncentrációval kell vezetni, egyetlen hiba és a falban találod magad. Ez a pilóták számára az önbizalomról szól."

"Ezt az önbizalmat lépésről lépésre, edzésről edzésre kell felépíteni, mert ha nekimész a falnak, elmegy az egész. Az időmérőn aztán már lehet feszegetni a határokat és igazán közel menni a korlátokhoz, de ez egy utcai pálya, ki tudja, hogy mi történik" - magyarázta a helyzetet a Renault húzóembere.

Saját csapatától és saját magától viszont jó eredményt vár, az utóbbi versenyhétvégéken már jól teljesítettek és szerinte Monacóban még tovább javulhatnak. "Ez a pálya fekszik nekünk, főleg a szuperlágy és az ultralágy abroncsokon. Tavaly elég jól mentem itt és az új autókkal még gyorsabb lesz. Meg kell lennie a harmóniának és a ritmusnak, ugyan a jó köridőt itt elég trükkös megtalálni, de nekem ezzel általában nem volt gondom."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: