DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Minden héten imádkozunk

A Red Bull csapatfőnöke szerint nagyon várják már a Renault motorfejlesztését, mert tavaly is az hozta meg a megváltást számukra - idén is ebben bíznak elsősorban.

Egyelőre kicsit ellenfél nélkül versenyez a Red Bull, az energiaitalosok messze elmaradnak a két élcsapat tempójától, a többiek részéről viszont egyelőre nem állnak komoly fenyegetés alatt - igaz, csak 19 ponttal előzik meg a Force Indiát, de ennek legfőbb oka az, hogy rendszeresen csak egyik pilótájuk ér célba. Christian Horner csapatfőnök azt reméli, hogy ebből az állapotból előre tudnak mozdulni majd a Renault motorfejlesztéseivel.

"Remélhetőleg Montrealra, a Kanadai Nagydíjra érkezik majd a motorfrissítés. Addig minden héten eljárunk a templomba és imádkozunk, hogy minél hamarabb meglegyen" - mondta Horner a csapat reményeiről. "A legtöbbet hozzuk ki abból, amink van és nincs kétségem afelől, hogy a szezon második felében sokkal erősebbek leszünk, mint most."

 horner-2017-spanyol



A csapatfőnök szerint ha ez megtörténik, akkor onnantól ők is beleszólhatnak majd a világbajnoki csata alakulásába. "Egyelőre a senki földjén vagyunk, próbálunk csatlakozni a nagyfiúk játékához. Ha ezt elérjük, valószínűleg az egyik pilótánk diktálhatja, hogy mi történik a pontversenyben, mert ha öt-hat versenyző küzd a győzelemért, rögtön teljesen más lesz az egész dinamikája."

Attól mindenesetre nem tart, hogy nem lesz esélyük feljebb kapaszkodni később. "Pontosan egy évvel ezelőtt ugyanennyi pontunk volt, amikor megérkeztünk Barcelonába és végül elértük, majd lehagytuk a Ferrarit a szezon végéig. Szóval a dolgok gyorsan változhatnak és a tavalyi évünk egyik kulcsfaktora a Monacóban érkező motorfejlesztés volt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: