DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel lehet a sikeres Forma-1 kulcsa

Ross Brawn, az F1 sportszakmai vezérigazgatója számára kulcsfontosságú, hogy a sportág egyre vonzóbb legyen a jövőben, ebben pedig kulcsszerepet szán a Ferrari vb-aspiránsának.

Sebastian Vettel öt futam után, két győzelemmel és három második hellyel a tarsolyában vezeti a pontversenyt – 2012 óta nem fordult elő, hogy Ferrari-pilóta álljon a tabella élén, bár akkor Fernando Alonsónak nem sikerült elhódítania a világbajnoki címet. A spanyol éppen azzal a Vettellel szemben maradt alul, aki most egyértelmű esélyese a végső győzelemnek Lewis Hamilton mellett – a német pilóta és csapata, a Ferrari sikerének pedig egyelőre mindenki egyként örül.



A Scuderia éppen Alonso óta nem vett részt vb-csatában, így nem meglepő, hogy a sportág vezetése is üdvözli a csapat sikereit. „Az utóbbi néhány év nem éppen volt könnyű a Ferrari számára” – nyilatkozta Ross Brawn, az F1 sportszakmai igazgatója a Sport Bildnek. „Úgy vélem, a stabilitás a legfontosabb számukra. Remek szakemberek vannak a csapatban, akiknek a megfelelő támogatásra, és a megfelelő filozófiára van szükségük.”

Mivel ez a stabiltás megvan Maurizio Arrivabene csapatfőnökkel, és Mattia Binottóval, a technikai részleg vezetőjével, Brawn szerint a Ferrarinak erre az alapra kell építenie. A brit szerint Sebastian Vettelnek is fontos szerepe lesz a gárda, sőt, az egész Forma-1 jövője szempontjából. „Amit Sebastian csinál a vörös autóval, az nagyszerű a Forma-1 számára” – mondta a szakember. „A legtöbb rajongó sikeres Ferrarit szeretne látni, Sebastian pedig a kulcsot jelenti ehhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: