Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Verstappen: Monacói kör kockázat nélkül? Felejtsd el!

Max Verstappen már javában készül a Monacói Nagydíjra, ami hivatalosan a holland tinédzser hazai futama. A Red Bull pilótája szerint Monte Carlóban minden körben veszélyben vagy. Videón a holland versenyző tavalyi és tavalyelőtti bukása.

Annak idején Nelson Piquet úgy írta körül a hercegségben található szűk pályán való versenyzést, mintha egy lakásban kellene biciklizned. Nagyon kevés olyan versenyzőt találunk, aki Monte Carlóban soha ne törte volna össze a versenyautóját. Verstappen sem kivétel ez alól, mindkét eddigi kísérlete során a falban végezte.

Verstappen 2016-os karambolja volt a kisebb

„Monacóban egyszerűen nem létezik olyan, hogy rizikó nélküli kör. Ha gyors akarsz lenni, akkor ilyen nincs, folyamatosan a határon kell lenned. A tavalyi karambolom nagyon balszerencsés volt, de ez nem befolyásolja azt, hogy magabiztosan térek vissza, csak arra sarkall engem, hogy jobban csináljam, mint tavaly és tanuljak a hibáimból” – nyilatkozta Max Verstappen.

Hogy újabb kihívás elé állítja-e a pilótákat az idei széles építésű autók vezetése a szűk monacói utcákon? „Még mindig sokat kell tanulnunk az új autókról, beállítások terén is és a szűk utcákon sem jártunk még vele sosem. A Monacóra való felkészülés mindig eltérő, lassabban veszed fel a sebességet a hétvége során” – tette hozzá a holland pilóta.

2015-ben Grosjean hátsó kerekét találta telibe

„Fontos, hogy óvatosan próbálgasd a határokat, szerintem az új autókkal az uszoda melletti sikán lesz a legnagyobb kihívás. Már több, mint egy éve Monte Carlóban élek, minden percét élvezem. Jó néhány közeli barátom van itt, sokat viccelődünk velük. Egyébként is csodás dolog a mediterrán nap sugarainál edzeni, a holtszezonban pedig mindenkinek meg kellene tapasztalnia az itteni éjszakai életet” – zárta gondolatait Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?