DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton búcsúzhat egy szokásától a fáradtság miatt

A háromszoros F1-es bajnok Barcelonában aratott győzelme után többször utalt arra, hogy rég érezte magát ilyen fáradtnak egy futam után - valószínűleg egyik szokásától is búcsúzni fog emiatt.

Lewis Hamilton kemény versenyben múlta felül Sebastian Vettelt a Spanyol Nagydíjon: noha a taktika is nagy szerepet játszott győzelmében, utolsó etapja elején a pályán kellett megelőznie riválisát. Ez a második próbálkozásra sikerült is, s noha a német megpróbálta előreegerészni magát a leintésig, a brit diadalát végsősoron semmi sem veszélyeztette. Egy valamit kivéve: a fáradtságot.



A Mercedes-pilóta már a dobogón elmondta, hogy nagyjából két kilót fogyott a hatvanhat körös száguldás alatt, később pedig bevallotta, hogy súlycsökkentés érdekében egyszerűen nem visz magával innivalót a futamra – a súlyveszteség folyadékpótlás nélkül pedig igen komoly esélyt teremt a fáradtságra.

Hamilton nemrég bevallotta, hogy még a leintést követő ünneplés sem volt az igazi, amikor a W08-cal visszatért a bokszutcába. „Amikor a csapathoz ugrottam (a parc fermében), mindent kiadtam magamból – a szívverésem az egeket verdeste” – idézte a pilótát a planetf1.

„Jól éreztem magam, amikor kiszálltam az autóból, de amikor ugrálni kezdtem… nem biztos, hogy még egyszer meg fogom próbálni. Kicsit kifáradtam ezután” – tette hozzá a stevenage-i, aki egy nemrég adott interjúban kifejtette, hogy ugyanúgy edz, mint a többiek, ha nem még keményebben is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: