DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ha egy négyszeres bajnok dicsér, tényleg jó lehetsz

Jelenleg két francia versenyző is szerepel az F1-ben, közülük a tavaly bemutatkozó áll jobban idén - Esteban Ocon eddig minden 2017-es futamon pontot szerzett, kivívva Alain Prost tiszteletét is.

Tavaly sokan megkérdőjelezték a Mercedes és a Force India döntését, hiszen nem a tapasztaltabb Pascal Wehrleint, hanem Esteban Ocont ültették be Sergio Perez mellé 2017-re a silverstone-iakhoz. A húsz éves francia versenyző azonban rászolgált a bizalomra: csapattársával együtt minden idei futamon pontot szerzett, Barcelonában pedig élete legjobb eredményét érte el az ötödik pozícióval.



Ocon magabiztosan és gyorsan versenyez, ezért nem meglepő, hogy egyre több csodálója akad. Az egyik ezek közül Alain Prost, aki a Renault tanácsadójaként dolgozik jelenleg az F1-ben, de természetesen szemmel tartja honfitársa fejlődését is. „Már most azt mondanám, hogy a legnagyobbak között szerepel, hiszen tartja a lépést Perezzel, és láthattuk, hogy ő mire ment tavaly Hülkenberg ellen” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok a Canal+-nek.

„Nagyszerű, hogy Esteban ilyen csapattársat kapott, hiszen referencia számára. Még majdnem hogy újonc az F1-ben, de nagyszerű teljesítményt produkál” – tette hozzá a Professzor. Ocon jelenleg nyolcadik helyen áll a bajnokságban, csak a három nagycsapat pilótái, és csapattársa előzi meg őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: