DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

F1-es mérnököket vett maga mellé Ross Brawn

Úgy néz ki, a Formula-1 sportszakmai részlegén átveszik az irányítást a korábbi technikai szakemberek: Ross Brawn több korábbi beosztottját nevezte ki segítőinek.

A Formula-1 tulajdonosa, a Liberty Media az elismert mérnököt, Ross Brawnt alkalmazta a sportág motorsportért felelős ügyvezetőjének, a legfőbb sikereit Ferrarival elérő szakember pedig most szintén mérnököket jelölt ki maga mellé. Brawn egy kis munkacsoportot hoz létre, melynek a feladata olyan szabályok kidolgozása lesz, melyek szórakoztatóbbá és fenntarthatóbbá teszik a jövő F1-ét. Ez a csoport az FIA Formula-1-es szabálykönyvért felelős részlegével fog szorosan együtt dolgozni, hiszen az előírások alkotása továbbra sem a tulajdonos, hanem a Nemzetközi Automobil Szövetség hatásköre.



A mérnökök egyike a Williams, Toyota és Lotus korábbi alkalmazottja, Jason Somerville, az aerodinamika szakembere. A másik Craig Wilson, aki a Williams, BAR, Honda és Brawn – Ross Brawn saját formációja – istállóknál dolgozott. Ő a járműteljesítményért fog felelni.

A Formula-1 Csoport új pénzügyi igazgatót is kinevezett Nigel Kerr személyében, aki a BAR, Honda, Brawn és Mercedes csapatoknál töltött be hasonló pozíciót. Feladata augusztus 1-től az lesz, hogy a Brawn csapata által kiötölt változásokhoz dolgozzon ki pénzügyi stratégiát.

„El vagyok ragadtatva, hogy három különösen tapasztalt személyt üdvözölhetek, akik szakértőkké váltak a Formula-1-ben több évtizedes munkájukkal” – mondta Ross Brawn, aki a Honda, Brawn GP és Mercedes egykori vezetőjeként többjüket régi ismerősként köszöntheti. „Egy olyan csapatot építünk, mellyel erősebb köteléket kovácsolhatunk a Formula-1 menedzsmentje és a sportág különböző részesei között, azzal, hogy a szabályokat minden fél részvételével hozzuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: