Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

A Honda-motor miatt hibázott Vandoorne?

A McLaren fiatal F1-es pilótája szerint az egyenes elején még bőven volt előnye, aztán nem is látta többet Massát - meg is lepődött, hogy a brazil hirtelen ott termett mellette Barcelonában.

Komoly hibát követett el Barcelonában Stoffel Vandoorne, aki kicsit érthetetlenül ment neki az őt teljesen tisztán előző Felipe Massának, az eset miatt pedig rajtbüntetést is kapott Monacóra azon felül, hogy a Spanyol Nagydíj is véget ért számára. Az újonc belga versenyző szerint nem érezte pontosan, hogy mik is a távolságok az adott szituációban.

"Ami az ilyen helyzetek nehézségét adja, az az, hogy nem látunk magunk mögött semmit, a tükrökben nagyon nehéz meghatározni az F1-es autók helyzetét" - magyarázta Vandoorne a Motorsportnak. "Én ahhoz mértem az egészet, ahol Felipe volt az egyenes elején és úgy ítéltem meg, hogy az a különbség elég lesz ahhoz, hogy beforduljak előtte az egyes kanyarban" - magyarázta. Lehet, hogy a Honda-motor gyengesége meglepte az egyenesben? Fernando Alonso már többször panaszkodott arra, hogy az egyenesek elején meglévő előnye általában varázslatos módon eltűnik, mire a következő kanyarhoz ér...

vandoorne-barcelona

"Onnantól, hogy bement a szélárnyékomba, már nem is láttam őt többször, ezért lepődtem meg, mikor befordultam és hirtelen ott volt. Amikor megláttam, már túl késő volt és összeértünk, de nem gondolkodhatok ezen, tovább kell lépnem a rajtbüntetéssel együtt" - tette hozzá Vandoorne.

Monacóban már nem Fernando Alonso lesz a csapattársa, hanem a visszatérő Jenson Button és itt az esély, hogy megmutassa tehetségét - eddig Alonso nagyon nagy különbséggel veri őt, de Vandoorne nyert már Monacóban a GP2-ben és Button ellen mindenképpen jobb lehetőségei lesznek. "Láttam Jensont a McLaren szimulátorában dolgozni és tudom, hogy nagyon jól felkészül a hétvégére. Tudom, hogy készen fog állni a feladatra, mikor Monacóba érkezünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?