DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brawn: Ne üsse már egymást az F1 és a MotoGP!

Az F1 új vezetése igyekszik a szurkolókkal és a többi versenysorozattal is jó kapcsolatot kiépíteni. Első lépésként megbeszélést folytatnak, hogy kerülhetnék el az időpontbeli egyezéseket a MotoGP versenyeivel.

Ross Brawn találkozott a Dorna vezérével, Carmelo Ezpeletával még az elmúlt hétvégén, hogy megtárgyalják, a jövőben hogy tudnák elkerülni, de legalábbis minimálisra csökkenteni a Formula-1 és a MotoGP hétvégéinek ütközését. Mindkét világbajnoki sorozat első két állomása ugyanazokra a napokra esett idén és hat további időbeli ütközés lesz még ebben a szezonban, köztük a MotoGP szezonzárója, ami pontosan egy napon lesz az utolsó előtti F1-es futammal, a Brazil Nagydíjjal.

Brawn szerint ez a helyzet nem túl racionális, ezért találkozott Ezpeletával, hogy megvitassák, hogyan tudnának ezen javítani. „Nem vagyunk mi annyira önérzetesek, hogy ne konzultáljunk más versenysorozatokkal és ne tudjunk kidolgozni egy ennél jobb megoldást. Tudjuk, hogy nehéz összemozaikozni a dátumokat, sosem tudod tökéletesen elérni, amit akarsz, de legalább beszéljük meg előre és próbáljuk megtalálni az arany középutat” – így az F1 vezér.

Idén nyolcszor ütközik a MotoGP és az F1 időpontja


Ross Brawn egyébként igencsak dicséri a MotoGP struktúráját, nagyon tetszik neki az átjárhatóság és az úgynevezett felmenő rendszer a Moto3, a Moto2 és a MotoGP között. Szerinte kereskedelmi szempontból is érdekes a sorozat felépítése, a privát csapatok működése különösen az.

A jelenlegi MotoGP világbajnokság első 10 helyezettje közül mindössze ketten – Cal Crutchlow és Danilo Petrucci – nem versenyeztek korábban egyik alsóbb sorozatban sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: