DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa egyre csüggedtebbé kezd válni

A brazil pilóta mindkét McLarennel összeütközött az F1-es Spanyol Nagydíjon, és egész versenyen csak futott az eredmény után - úgy véli, a szerencséje kezdi elhagyni.

Felipe Massa számára a biztató előszezoni tesztek után egy remek hatodik hellyel kezdődött az év Ausztráliában, s noha Kínában nem tudta felvenni a versenyt a középmezőny csapataival, Bahreinben és Szocsiban is bebizonyította, hogy az FW40-es pontszerzésre termett. Erre minden esélye megvolt Barcelonában is, de a kettes kanyarból kigyorsítva összekoccant Fernando Alonsóval, összeszedett egy jobb első defektet, és a mezőny végére esett vissza.



A brazil szokásos, a Motorsport oldalán vezetett blogjában visszaemlékezett a végül 13. hellyel záruló nagydíjra – mitagadás, túl sok pozitívumot nem tudott kiemelni az események közül. „Nem tudom, Fernando Alonso mire készült, de nem tudtam elkerülni az ütközést az autójával” – írta Massa. „Defektet kaptam, s noha visszaértem a bokszba, a versenyem két kanyar után gyakorlatilag véget ért – pedig Sergio Perez előtt voltam, aki végül a negyedik helyen ért écélba.”

„Később aztán mindennek tetejébe jött az incidens Stoffel Vandoorne-nal. Megnézve, hogy hogyan fordult el az egyes kanyarban, szerintem nem látott engem. Szerencsére az autóm nem szenvedett sérülést, és tovább tudtam menni, hogy aztán a 13. helyen érjek célba. Oroszországban szintén egy defekt miatt szenvedtem a verseny végén, két héttel később pedig néhány száz méter után történt hasonló. Úgy tűnik, kezd elfogyni a szerencsém – remélem, Monacóra változni fognak a dolgok” – tette hozzá Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: