DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Maldonado ott volt Barcelonában - de jön-e vissza az F1-be?

A venezuelai pilóta hosszú idő után tért vissza a Forma-1-es paddockba a Spanyol Nagydíjon, ahol többek között arra is kitért, hogy vajon dolgozik-e a visszatérésen.

Bár Pastor Maldonado szerződést kötött a Lotusszal 2016-ra, amikor az istállót átvette a Renault, a franciák nem tartottak igényt szolgálataira, és rövid úton megváltak tőle a tavalyi év elején. A venezuelai ahelyett, hogy máshol keresett volna állást, nem versenyzett tavaly, sőt, idén sem folytatta GP2-es bajnoki címmel, és F1-es futamgyőzelemmel kikövezett karrierjét.



Maldonado éppen diadala öt éves évfordulóján látogatott el a Spanyol Nagydíjra, ahol a crash.net-nek megosztotta véleményét az új Forma-1-ről: „Nagyon élvezem, szoros a küzdelem. A Ferrari egyre jobb lesz, és remélem, nagy csata fog zajlani a szezon végéig” – mondta az egykori Williams- és Lotus-pilóta, akitől azt is megkérdezték, hogy vajon egy 2018-as ülés reményében tért vissza a paddockba: „Nem, csak meglátogattam a régi barátaimat, élveztem a versenyt és a várost, valamint visszaemlékeztem az itt szerzett győzelmemre.”

„Jelenleg 100%-ban a családomra koncentrálok, élvezem a velük töltött időt, és kíváncsi vagyok, mit hoz a jövő” – tette hozzá Maldonado, aki azért nem szakadt el a versenyzéstől, hiszen a brit F3-ban szereplő unokatestvére, Manuel karrierjét terelgeti. „Még nagyon a karrierje elején jár, időre van szüksége. Remekül teljesít, és remélem, hogy sikerül hasonlóan folytatnia a versenyzést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: