DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ilyen versenynaptárat akar az F1 vezetése

A közelmúltban többször felmerült már, hogy az új menedzsment milyen futamokkal szeretné színesíteni a szezont - Ross Brawn egyetlen szempontot tartana legfontosabbnak naptárbővítés esetén.

A Liberty Media még át sem vette a Forma-1 többségi tulajdonjogait, a szakma és a rajongók már akkor világgá kürtölték, hogy lassan, de biztosan elamerikanizálódik a sportág, új szabályokkal, és új versenyhelyszínekkel. Chase Carey, a száguldó cirkusz vezérigazgatója aztán szépen lassan elkezdte csepegtetni az információkat általuk felvázolt jövőről: futamok Miamiban, New Yorkban, Los Angelesben, Las Vegasban…



A menedzsment sietett kihangsúlyozni, hogy nem kizárólag amerikai helyszínekkel szeretnék felturbózni a versenynaptárat, inkább egy egyensúlyra törekednek Európa, Ázsia, valamint Észak- és Dél-Amerika között. Ross Brawn, az F1 sportszakmai igazgatója Barcelonában a Formula.hu-nak elárulta, a Magyar Nagydíj helye biztos a naptárban, és fontosnak tartja, a hogy a Hungaroring megtartsa tradicionális jellegét.

De mit mond a brit a leendő új helyszínekről? „Nincs szükség olyan versenyekre, amelyek unalmasak. Elsődleges szempontunk, hogy javítsunk a jelenlegi futamok minőségén, és több, minőségileg gazdagabb versennyel bővítsük a naptárat” – nyilatkozta Brawn az osztrák ORF-nak, aki kitért a szezon hosszára is. „A csapatoknak már a mostani húsz verseny is kihívást jelent, de úgy vélem, egy-kettőre még van kapacitásunk, ha a minőség magas marad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: