DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas: Az volt a feladatom, hogy feltartsam Vettelt

Valtteri Bottas büszke arra, hogy ő segítette győzelemhez csapattársát, Lewis Hamiltont a Spanyol Nagydíjon. A finn közölte, hogy ez volt a missziója, hogy feltartsa Vettelt a verseny középső szakaszában és ezzel nyerjen időt Hamilton.

Bottas kulcsfontosságú szereplő volt a Spanyol Nagydíj végkimenetelét illetően, ugyanis a verseny első szakaszában vezető Sebastian Vettel sok értékes másodpercet veszített el, amíg mögötte autózott frissebb gumikkal, de hiába volt a kanyargós részen jóval gyorsabb, az egyenesben a Mercedes motorral még a kopott abroncsokkal is remekül gyorsított ki a finn.

Ezalatt Lewis Hamilton folyamatosan lopta a távolságot az elméletileg lassabb közepes keverékű gumikon, ahelyett, hogy Vettel elhúzott volna tőle a lágyakon, dupla veszteség a Ferrari pilótája számára. Vettel nem volt elragadtatva az Ezüst Nyilak taktikájától, ám Bottas szerint őt azért fizetik, hogy a Mercedest győzelemhez segítse.

Bottas nagyon fontos szerepet játszott Hamilton felzárkózásában


„Mindent megtettem, hogy Sebastiant magam mögött tartsam és emiatt időt veszítsen, ennek így kellett történnie. Ez volt a dolgom és egyben küldetésem. De a tempókülönbség túl nagy volt és végül megelőzött. De úgy vélem, nagymértékben segítettem a csapatot. Egy keveset le tudtunk faragni a ponthátrányunkból a Ferrarival szemben, sokkal többet is lehetett volna, ha mindketten célba érünk” – elemezte büszkén a versenyen nyújtott produkcióját Valtteri Bottas, aki kicsit sem titkolja, hogy szándékosan tartotta fel Vettelt, hogy Hamilton ezzel időt nyerjen. A finn végül motorhiba miatt kiesett a versenyből, bár a harmadik hely biztosan kinézett volna neki.

Bottas egyébként úgy érzi, nem tehetett semmit, hogy az első körös balesetet elkerülje. Az egyes kanyarba a belső íven érkezett, de érezte, hogy két autó már nem fog elférni mellette, mert túl szoros a helyzet. A koccanás után az első szakaszban sokat szenvedett autója stabilitásával, de még így is meglett volna számára a dobogó.

Mindenesetre Bottas mostani nyilatkozata nem arra enged következtetni, hogy az idei szezonban sok vérre menő pozícióharcot láthatunk majd a két Mercedes-pilóta között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: