DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams újonca beismerte, amit kevesen szoktak

Lance Strollt bemutatkozása előtt a legfelkészültebb F1-es újoncnak tartották, s bár lehet így van, a tanulópénzt neki is meg kellett fizetnie a szezon első futamain.

Miután a tesztek alatt háromszor is kicsúszott, és összetörte az FW40-est, sokan az új Pastor Maldonadót látták a Williams 18 éves pilótájában. Ez kissé túlzásként hatott, ám tény, hogy a mezőnyben az átlagnál többször keveredd incidensbe a szezon elején: Ausztráliában a szabadedzésen találkozott a fallal, Kínában Sergio Perezzel, Bahreinben pedig Carlos Sainzcal akadt össze. Utóbbi két ütközés egyben versenyei végét jelentették, első célba érésére így Szocsiig kellett várnia. A kanadai ott a 11., Barcelonában pedig az utolsó, 16. helyen ért célba, egy egyértelműen pontszerzésre alkalmas autóval - Felipe Massa pedig azt mondta, csapattársának fel kell kötnie a gatyát a soron következő Monacói Nagydíjon.



„A médiának el kellene fogadnia a helyzetem: még csak 18 éves vagyok, ez az első évem, rengeteg pályán nem jártam még, ezeket az új autókat pedig nagyon nehéz vezetni” – idézte Strollt a GPUpdate.net. „Ha azt várják tőlem, hogy már az első versenyeken megmutatom, mire vagyok képes, akkor rosszul gondolják. Tapasztalatra és időre van szükségem, hogy egyszer a legjobb legyek majd. Ez nem frusztráló számomra, elfogadom azt a helyzetet, amiben vagyok – tudom, hogy nagyon sok minden áll még előttem, ahogyan azt is, ha megismertem a pályákat, erősebben fogok visszatérni.”

Stroll nem semmire alapozza ezt a kijelentését: „A múltbéli tapasztalataim is ezt támasztják alá: a második F3-as éven sokkal jobban sikerült, mint az első.” A kanadai rengeteg kilométert tett meg a Williams egyik korábbi versenygépével a világ különböző versenypályáin, ennek ellenére számított rá, milyen nehéz lesz megbirkóznia az új szabályok szerint épült géppel. „Minden új számomra a Forma-1-ben, de ezt vártam, azok alapján, amiket korábban már elmondtam. Ha az emberek ezt nem tudják elfogadni, sajnálom, csodák nem történnek – reális lépésekre van szükség, és így kell nekivágni minden versenynek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: