DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull nem veszi komolyan a Force Indiát?

Bár a silverstone-iak közel vannak az energiaitalos gyártóhoz, mindkét fél cáfolta, hogy riválisnak kellene tekinteniük egymást.

Sergio Perez, a Force India Barcelonában negyedik helyen végzett pilótája a minap azt mondta, hogy bár teljesítmény terén egyértelműen a Red Bull mögött állnak, ha hasonlóan folytatják szereplésüket (öt futam – öt kettős pontszerzés), akár a Milton Keynes-iekre is ráijeszthetnek. Nos, az ellenfelek nem veszik komolyan a fenyegetést – mi több, nem is tekintenek riválisként a rózsaszín alakulatra. „Már két-három verseny óta nem volt dupla célba érésünk az autóinkkal, ők pedig remek munkát végeznek” – nyilatkozta az Autosport által idézett Christian Horner.



„Tempó tekintetében azonban nagyon sok van közöttünk, és a Force India között. Persze jól kihasználják az előttük adódó lehetőségeket, de jelentős a különbség a két gárda között.” Amikor arról kérdezték a Red Bull csapatfőnökét, hogy a kettős célba érés hiánya problémát jelenthet-e az alakulat számára, így válaszolt: „Igen, de Valtteri Bottas nem fog minden hétvégén nekimenni Kimi Raikkönennek.”

A Force India műveleti igazgatója Ottmar Szafnauer meglepetésre – vagy reálisan – egyetért Hornerrel: „19 ponttal állunk mögöttük úgy, hogy a szezon negyede már letelt. Ez a távolság nem leküzdhetetlen, és célunk is, hogy feljebb lépjünk, de ehhez nagyobb tempóra van szükségünk. Ők gyorsabbak nálunk, és le fognak győzni minket, ha minden így marad. Ilyen egyszerű.”

A szakember hozzátette, nem ülhetnek a babérjaikon, még a Toro Rossóval szembeni 32 pontos előnyük ellenére sem. „Még túl korán van, tavaly ilyen tájt a Williams nagyjából hatvan ponttal állt előttünk, végül mégis felül tudtunk kerekedni rajtuk. Ez velünk is megtörténhet, ezért keményen kell dolgoznunk és újítanunk. Nagy a versengés, hiszen a Renault egyre erősebb, és nem lennék meglepve, hogy ha a McLaren-Honda is gyorsan elkapná a fonalat. Sőt, úgy vélem a Williams autója jobb a miénknél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: