DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem várt támadás érheti a Red Bullt

Eddig úgy tűnt, hogy a Milton Keynes-i F1-es alakulat a senki földjén autózik a Mercedes és a Ferrari mögött, valamint a középmezőny előtt - ám könnyen lehet, hogy ez a helyzet nem sokáig fog tartani.

A Red Bull nem titkoltan azzal a céllal vágott neki a 2017-es évadnak, hogy harcban lesznek a világbajnoki címért, ám néhány verseny után kijelenthető: örülhetnek, ha a Mercedes és a Ferrari csatája mögött időnként csurran-cseppen nekik egy-egy dobogós helyezés. Velük ellentétben a Force India tartja magát terveihez: merész és ambicózus célt fogalmaztak meg erre az évre, azaz hogy a tavalyi, konstruktőri negyedik helyezés után idén betörnek a legjobb három közé.



Nos, a gárda jelenleg stabilan a negyedik helyen áll, és mindössze 19 ponttal állnak a Red Bull mögött – a csapat az egyedüli a mezőnyben, amely minden versenyen, mindkét autójával pontot szerzett idén. „Nagyon távol állunk attól, hogy könnyű legyen legyőzni a Red Bullt” – idézte az F1i.com a Spanyol Nagydíj negyedik helyén végző Perezt. „Ha szigorúan a teljesítményt figyeljük, akkor nem vagyunk a Red Bull szintjén. De utána, ha továbbra is folytatjuk a pontszerzést, és nem követünk el hibákat, nem lehetetlen, hogy elérjük őket. A Forma-1-ben soha nem tudhatod!”

Perez elképesztő sorozatot produkál a tavalyi Német Nagydíj óta: már tizenöt pontszerző helyen történő célba érésnél jár zsinórban. „Ez nagyszerű. Mindig kiegyensúlyozottak vagyunk, és tudjuk, hogy a lehetőségek ott hevernek előttünk. Mindig a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni. Nagyon vigyázunk arra, hogy ne keveredjünk balesetbe, az autónk pedig megbízható. Persze mondani könnyebb, mint meg is tenni, de már tizenöt versenyen sikerült. Extrém módon büszke vagyok a csapatomra” – tette hozzá a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: