DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari is tesztelni fog jövő hónapban

Bár a 2017-es szezon következő szezon közben rendezett gyakorlását augusztusban rendezik az F1-es Magyar Nagydíj után, a maranellóiak már június elején pályára hajthatnak egy Pirelli-gumiteszt keretein belül.

A tavalyi év második felében intenzív felkészülés zajlott erre a szezonra a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull 2015-ös, átalakított autóival – mindezt azért, hogy a Pirelli jobban kiismerhesse új abroncsait, a valódihoz közel álló terheléses viszonyok között. Noha ennek hasznosságát és fontosságát többen már akkor is megkérdőjelezték, az olasz gumigyártó nemrég bejelentette, továbbra is szeretné igénybe venni a 2015-ös modelleket, és úgy vélik, az eltérő leszorítóerős gépekkel is tudnak érdemleges információkat szerezni a 2018-as abroncskollekció legyártásához.



Jelenlegi állás szerint a Red Bull május 31-én és június 3-án állítja csatasorban egyik autóját a Paul Ricard-on, a McLaren pedig július 19-én és 20-án, a Magyar Nagydíj előtt viszi el 2015-ös gépét Magny Cours-ba. Ezek mellett a Pirelli legalább még két tesztnapot szeretne, most pedig bejelentették, hogy a Ferrari is sorra kerül majd. „Sikerült egy fioranói tesztet összehoznunk június 2-ára” – nyilatkozta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke a Motorsportnak.

„A 2015-ös autót fogjuk használni, a régi méreteivel, új irányok megismerése érdekében. Jelenleg ez az egyetlen mód erre. Vannak más tesztek is tervben a 2017-es autókkal, miközben azon gondolkozunk, hogy tudnánk-e valami mást szervezni. Az a tervünk, hogy lesz ez a teszt, utána pedig több más” – tette hozzá az olasz. Mivel a Ferrari még nem nevezte meg, ki vehet részt a gyakorláson, remek lehetőségük van arra, hogy fiatal pilótáikat, Antonio Giovinazzit, Charles Leclercet, valamint Antonio Fuocót próbálgassák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: