DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa: Lance felkötheti a gatyát Monacóban

Felipe Massa, a Williams veterán pilótája szerint nem lesz könnyű dolga csapattársának újoncként a Monacói Nagydíjon. A brazil mindenesetre megígérte, ahol tud, segít majd Strollnak.

A brazil pilóta többek között visszaemlékezett az első Monacói Nagydíjára, ami nem sikerült a legjobban. Sokan jártak így, éppen ezért a brazil szerint csapattársának, Lance Strollnak sem lesz egyszerű dolga az elkövetkező versenyhétvégén.

„Monaco a legnehezebb pálya mind közül. Még a tapasztaltabb versenyzőknek is problémáik vannak ezen a helyszínen. A falak mintha folyton közelednének, ráadásul az autók szélesebbek idén, a pálya viszont ugyanolyan szűk maradt, mint korábban.”

Massa így kezdte gondolatait: „Kemény lesz Monaco Lance számára. Semmi máshoz nem tudnám hasonlítani. Természetesen én ott leszek, hogy segítsek neki. A beállítás kritikus Monacóban, és majd megosztom vele az enyémet. Hogy hol, és hogyan fékezzünk, az is igen fontos.”

 massa-stroll-monacoi-nagydij-2017



„Sokakhoz hasonlóan itt az én első tapasztalatom is katasztrofális volt. Egy ideig elkerültem a falakat és a többieket, de aztán a versenyem hirtelen véget ért” - emlékezett vissza a brazil első élményére, ami a legendás pályán érte.

Első évében Max Verstappen sem kezdett túl jól a monacói futamon: „Ő is egy példa a sok versenyző közül. Sokan nekimentek a falnak, mert túlerőltették, és Max nem az egyetlen. A tapasztalt pilóták is vétenek hibát.”

„A másik probléma, hogy ezen a pálya sosem szerepelünk jól. Nem tudom miért, ez örök rejtély marad. Mindenesetre Lance nehéz helyzetben lesz, de én ott leszek mellette” - zárta mondandóját Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: