DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezen a területen kell javulnia a Red Bullnak

Christian Horner értékelte csapata Spanyol Nagydíjon mutatott teljesítményét. Az ausztrál szakember elmondta, tudják hol kell javítani, hogy közelebb kerülhessenek az élmezőnyhöz.

Max Verstappen számára hamar véget ért az F1-es Spanyol Nagydíj, mivel az első kanyarban balesetet szenvedett, amikor összeütközött Kimi Raikkönennel. Az energiaitalos alakulat másik pilótája ugyan a harmadik pozícióban végzett, hátránya mégis tetemesnek bizonyult Sebastian Vettelhez és Lewis Hamiltonhoz képest. Chrisitan Horner kereste az okait a nagy különbségnek.

Az brit szakember Verstappen balszerencséjével kezdte monológját: „Ha az egész hétvégét nézzük, volt néhány problémánk, de ugyanakkor előre is léptünk az autóval. Max számára balszerencsésen alakult a rajt. Kívülre került, amikor Valtteri elkezdte a láncreakciót, amivel megütötte Kimit, ő pedig Maxot. Volt egy kis esély, hogy harmadikként fordul, de sajnos ez nem történt meg, és Maxot elveszítettük az első körben.”

 horner-javulas-red-bull-2017



„Innentől kezdve Danielnek nagyon magányos versenye volt, és szerencsére profitálni tudott Bottas kiállásából. A futam felétől lecsavartuk a motort, hogy megmentsük, mivel még néhány fordulót ki kell bírnia” - folytatta Ricciardo futamával a csapatfőnök.

Horner a problémára is rátért: „Ennek ellenére az élmenők tempója jelentősen gyorsabb volt a mienknél, szóval még mindig van tennivalónk. Gyorsabbnak tűnik az eleje a versenyen. Daniel nem volt olyan elégedett az autójával, mint Max, de nem mondanám, hogy ő 20 másodperccel lett volna lemaradva Vetteléktől.”

„Nyilván még mindig vannak gondjaink, mert ha ekkora a különbség, nagyon fontos, hogyan dolgozunk a gumikkal. Ebben a teljesítményben nagyon elmaradunk a többiektől” - zárta gondolatait a konkrét problémával a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: