DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton élvezi, hogy nincs feszültség csapaton belül

Lewis Hamilton most sokkal jobban élvezi a Formula-1-et, hogy nincs feszültség az istállón belül Valtteri Bottasszal. Egyben meg is köszönte csapattársának, hogy győzelemhez segítette a Spanyol Nagydíjon.

Valtteri Bottas komoly szerepet játszott abban, hogy Hamilton elkaphatta és megelőzhette Sebastian Vettelt, ezzel megnyerve az idény ötödik versenyét. A brit versenyző büszke arra és élvezi, hogy nincs feszültség közte és finn csapattársa között.

A pole pozícióból induló Hamilton a rajtnál elvesztette vezető helyét Sebastian Vettellel szemben, majd a német el is húzott a verseny elején. Ekkor a Mercedes taktikát váltott, pont a fordítottját tették, mint a Ferrari, közepesre váltottak, majd újra lágyra. Hamilton hat körrel tovább maradt kint a lágyakkal, mielőtt cserélt közepes keverékre, nagyjából hét másodperccel Vettel mögött érkezett vissza a pályára.

A kulcsfontosságú bő két körben Vettel beragadt Bottas mögé, akinek ez volt a feladata


Vettel ekkor érkezett meg a használt gumikon jóval lassabb Bottas mögé, aki több, mint két körön át tartotta fel a kanyarokban látványosan gyorsabb világbajnoki éllovast. Ezalatt az idő alatt Hamilton négy másodpercet lefaragott a hátrányából, ahelyett, hogy Vettel a lágyabb keverékkel elhúzott volna tőle. A virtuális biztonsági autó is a Mercedes kezére játszott, ezzel a jól időzített utolsó kerékcserével a maradék különbség is eltűnt köztük. Ezután a lágy gumik teljesítménybeli fölényt is hoztak a háromszoros világbajnok számára, aki végül megelőzte Vettelt és megnyerte a versenyt.

„Nagyszerű, hogy egy másik csapat ellen csatázhatunk. Sokkal élvezetesebb, mivel nincs a csapatunkon belül feszültség. A legutóbbi futamon, amikor Valtteri győzött, őszintén mondom, nem is lehettem volna boldogabb, nagyszerű munkát végzett. Elég ritka, hogy csapattársak egymás iránt ezt érezhetik” – nyilatkozta Lewis Hamilton a csapatban uralkodó légkörről.

„Valtteri hatalmas szerepet játszott csapatjátékosként a másik istálló elleni csatában, teljesen más érzés volt, nagyszerű, hogy azt érezhetem, egy csapat vagyunk. Egy sajnálatos technikai hiba miatt ugyan nem futhatott célba, de nagyon fontos szerepe volt a versenyem alakulásában, csapaton belüli erőfeszítés volt, hogy megszerezzem a győzelmet, ami az istálló célja volt végső soron” – dicsérte ismét csapattársát Lewis Hamilton, amiért segített neki megnyerni a versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: