DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Williams: Frusztráció és szenvedés

Felipe Massa úgy érzi, hogy a negyedik helyen zárt volna a defekt nélkül, Lance Stroll pedig a közepes abroncsokon volt lassú - finoman szólva sem zártak jó hétvégét.

Elmaradt a jó eredmény Barcelonában a Williams részéről, a grove-i istálló így újabb súlyos pontokat veszített a Force Indiával szemben - Felipe Massa versenyének érdemi része véget ért a kettes kanyarban, míg Lance Stroll tempója ezúttal nem volt elég a pontszerzéshez.

"Nagyon csalódott vagyok" - kezdte értékelését a futamot követően Massa. "Fantasztikusan sikerült a rajtom, az egyenesben megelőztem Alonsót és Perezt, aztán befordultam az egyes kanyarba és előttem történt a baleset. Aztán ahogy befordultam a kettesbe, Alonso hirtelen megjelent kívül, összeértünk és defektet kaptam, ami tönkretette a futamomat" - magyarázta a brazil.

stroll-2017-williams



"Nagyon jó esélyünk volt ma a negyedik hely megszerzésére, szerintem ezt elértük volna, mert jó volt a tempónk. Ez rendkívül fájdalmas, mert csapatszinten rengeteg pontot veszítetrünk most" - zárta gondolatait Massa.

Csapattársa, Lance Stroll sem lehet elégedett, hiszen csak a tizenhatodik helyen zárt, ennél pedig sokkal jobb eredményben reménykedett. "Egyáltalán nem volt jó futam, ennél produkáltunk már jobbakat, ez frusztráló volt" - mondta a kanadai a verseny után. "A rajt még jól sikerült és a lágy abroncsokon a tempóm is megvolt. A közepeseken azonban szenvedtünk, elvesztettük a tapadást és nem éreztem jól magam az autóban. Hétvégéről hétvégére magabiztosabb vagyok, de ez most nagyon nem ment jól."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: