DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hihetetlen, mit csinál a Force India

A silverstone-i F1-es alakulat remekül használta ki a nagyok betlijét Barcelonában, így folytatta idei pazar szereplését, és az ötödik futamon ötödik alkalommal is kettős pontszerzést ünnepelt 2017-ben.

Volt már hosszú pontszerzési sorozata a Force Indiának, olyanra azonban, amit idén visznek véghez, még nem volt példa. Sergio Perez és Esteban Ocon hiba nélkül és kiegyensúlyozottan versenyez, a VJM10-es megbízhatóságát kihasználva pedig nem meglepő, hogy folyamatosan az első tízben autóznak. A Spanyol Nagydíjon a három élcsapat mindegyike kénytelen volt búcsúzni egy-egy versenyzőjétől, ami a követőboly legjobbjaiként a Force India tökéletesen használt ki: a mexikói pilóta negyedik, francia csapattársa ötödik helyen végzett.



Sőt, Pereznek ez már a tizenötödik top10-es befutása volt zsinórban – a tavalyi Német Nagydíj óta folyamatosan pontszerző helyen végzett! „Ez hihetetlen nap volt számunkra, hiszen a riválisaink alig szereztek pontokat” – nyilatkozta a Sky Sportsnak a tavaly két dobogós helyet szerző pilóta. „A csapat fantasztikus munkát végez, hiszen már tizenöt pontszerzésnél járunk zsinórban. Mindig remek helyzetben vagyunk, a kiegyensúlyozottság miatt pedig őket illeti az elismerés. Ezek mellett fontos, hogy kimaradjunk a kalamajkából. Nagyon nehéz úgy fejleszteni, ahogyan a nagycsapatok, de a szívünkkel talán képesek leszünk hasonlóan folyatatni.”

Esteban Ocon pályafutása legjobb eredményét érte el az ötödik pozícióval. „Nem könnyű kimaradni a bajból – próbáljuk legjobban kihasználni a lehetőségeket, ami nagyszerű. Az autó is megbízható, az én célom pedig az volt, hogy pontokat szerezzünk minden versenyen. A csapat sokat segített nekem abban, hogy fejlődni tudjak, én pedig megállás nélkül dolgozok, hiszen erre van szükség, ha kevés a tapasztalatod. Nagyon örülök annak, hogy ezen a hétvégén is sikerült előrelépnünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: