DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Alonso teniszezett? Ha ez hozott szerencsét, én is megyek”

A McLaren csapatigazgatója nagyon belelkesült Alonso 7. rajtkockájától, az idei legjobb eredménye a wokingiaknak. Vasárnap pontszerzést remél, ennek érdekében áldozatokra is hajlandó.

Szemmel láthatóan nagy volt az öröm a McLaren istállónál Fernando Alonso időmérős szereplése miatt. A spanyol nagyon helytállt gyengébb autója ellenére hazai közönség előtt és a hetedik rajthelyre kormányozta versenyautóját. Egy ilyen borzalmas szezonban csodás villanás ez a teljesítmény.

Alonso nagyon odatette magát hazai közönség előtt és a Honda most partner volt ebben


„Micsoda kör!” – lelkendezett a McLaren igazgatója, Zak Brown. „Nagyszerű munkát végzett a csapat, Eric és a teljes stáb, egyszerűen fantasztikus. Fernando otthon van és megcsinálta. Most pedig azon a helyen kellene végeznünk a versenyen, ahol most vagyunk… esetleg még jobb pozícióban” – tette hozzá Brown.

Alonso pénteki FP1-es motorhibája és az azt követő fájdalmas nap után óriási teljesítmény az időmérős eredmény, ez pedig Brown szerint bizonyíték arra, hogy nem esett szét a csapat, egyesült erővel küzdöttek és sikerült is kihozni a jelenlegi legtöbbet. „Még gyorsan elmegyek teniszezni, ha ez hozza meg a szerencsénket” – utalt Brown arra, hogy Alonso a pénteki motorhibája okozta frusztrációját teniszmeccsekkel vezette le.

Ha Alonsonak szerencsét hozott a tenisz, Brown is gyorsan játszik pár meccset

„Sosem adhatod fel, ez a Formula-1. Nehéz, de egyben jó is, ez pedig most nagyon jót tett a csapatnak, rettentően boldog vagyok” – zárta gondolatait Zak Brown a Sky Sports interjújában. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: